Інгредієнти: Ревінь

Ревінь – джерело вітамінів, каротинів, пектинів, органічних кислот і мінеральних солей, які у величезній кількості містяться в м’ясистих черешках рослини. Завдяки органічним кислотам, що містяться в черешках ревеню, страви з ревеню мають ніжний злегка кислуватий смак. З черешків ревеню готують компоти, кисіль, варення, а також і начинки.
Ревінь містить біологічно активні речовини, що сприятливо впливають на стан серцевих м’язів, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань і виникнення інсульту. Вміщені в ревені поліфеноли, в рази зменшують ризик виникнення різних пухлин. Високий вміст вітамінів дозволяє зміцнити імунітет і захисні властивості організму. Ревінь покращує травлення, зміцнює кісткову тканину, підвищує гостроту зору, а високий вміст заліза і магнію сприяє зміцненню нервової системи. Ревінь застосовують як жовчогінний засіб при холециститі і як легке проносне при запорах.
Для приготування страв з ревеню використовують не дуже товсті молоді черешки, які необхідно старанно очистити знизу, а зверху повністю обрізати листя. Деякі господині знімають з черешків шкірку, але не варто це робити, тому що шкірка утримує аромат і корисні речовини в готовому продукті.
Вивчивши корисні властивості ревеню і його застосування, саме час дізнатися як і що можна приготувати з ревеню, які є рецепти приготування ревеню на зиму.