Рецепт яловичої ковбаси з картоплею або смачна варена домашня ковбаса з яловичини.

Пропоную простий рецепт, в якому докладно розказано як самостійно зробити домашню варену ковбасу з яловичини, ароматну і апетитну. Він простий в техніці приготування та забере у Вас зовсім мало часу.

Склад домашньої ковбаси простий:

  • свіжої яловичини – 1 кг;
  • картоплі – 1 кг;
  • цибулі – 3 шт.;
  • жиру – 50 гр;
  • запашний перець;
  • сіль;
  • оболонка для ковбаси або кишки.

Як приготувати домашню ковбасу з яловичини.

Вимите, очищене від прожилок м’ясо, скласти в каструльку з водою і проварити на повільному вогні хвилин 90. Відварене м’ясо нарізати на дуже маленькі шматочки, а потім ще порубати гострим ножем на січку. Можна, звичайно, і в м’ясорубці з крупними гратами прокрутити, але, на думку багатьох, це сильно змінить смак ковбаси і не в кращу сторону.

Далі, готуємо картоплю. Тут теж є свої тонкощі. Промиту і очищену від шкірки картоплю, не розрізаючи, опускаємо в окріп не більше, ніж на 5 хвилин. Гарячу картоплю подрібнюємо на м’ясорубці з великою решіткою, додаємо жир, нарізану дрібно цибулю, приправляємо сіллю, запашним перцем. Гарненько перемішуємо масу.

Оболонка для домашньої ковбаси, а це найчастіше кишки, повинна бути до цього моменту вже підготовлена. В очищені і промиті кишки кладемо начинку, перев’язуємо не туго. У киплячій підсоленій воді відварюємо приготовлену ковбасу з яловичини близько півгодини.

Варену ковбасу перед вживанням гарненько обсмажують на сковороді, або запікають у добре прогрітій в духовці. Така “дієтична” домашня ковбаса просто відмінно доповнює каші, тушковану капусту або улюблене нами усіма картопляне пюре.