Для багатьох полуничний джем це найсмачніші ласощі на світі. Такі любителі джему з полуниці готують його на зиму навіть з найкрасивіших великих ягід.
Інгредієнти: Вода, Полуниця, Цукор
Хоча насправді його можна готувати й з так званих “відходів” полуниці – стиглих ягід середньої і малої величини.
Пишу наш домашній рецепт джему. Мені він дуже подобається, тому що, дуже простий і смачний.
Як зробити полуничний джем на зиму.
1. Перебрані ягідки, вимити і почекати поки стече вода.
2. Занурити в гарячий сироп ягоди і уварювати до готовності, постійно помішуючи і видаляючи піну.
3. Десь через 35 – 40 хв, після початку закипання продукт готовий.
4. Ще гарячим джемом наповнюємо банки, і даємо охолонути.
5. Закриваються банки багаторазовими кришками, попередньо протертими горілкою.
Під кінець варіння джему з полуниці для поліпшення кольору добре додати трішки лимонної кислоти. При отриманні рідкого варення – джему, слід банки простерилізувати 15 – 20 хв і закатати.
Приготування джему з полуниці вимагає наявності таких інгредієнтів: 1 кг ягід, 1 кг цукру, 1 ст. води.
Для поліпшення смаку полуничного джему можна взяти замість води сік агрусу, яблук, червоної смородини. Спробуйте різні варіанти, і заготовлений про запас в домашніх умовах джем з полуниці, придбає нові смакові якості і корисні властивості.