Рецепт: терті яблука у власному соку – самий натуральний, простий і смачний вид заготовки з яблук на зиму.

Терті яблука – це дуже смачний вид заготовки, який легко приготувати. Тому пропонуємо простий рецепт тертих яблук, він допоможе швидко зробити консервацію на зиму, яка точно всім смакуватиме.

Для приготування треба взяти тільки два інгредієнта:

  • яблука – 3 кілограма;
  • цукор – 300 грамів.

Приготування яблук у власному соку

яблука

Візьміть яблука, помийте, почистіть та натріть на тертці в ємність. Далі засипте їх цукром і розкладіть в банки. Найкраще брати півлітрові.

Прикрийте банки кришками, які перед тим прокип’ятили, та поставте стерилізуватися.

Під час стерилізації об’єм яблук буде зменшуватися, тому сміливо додавайте ще яблучної маси, щоб вона займала місце в банці аж до горлечка. Після цього стерилізуйте яблука ще 20 хвилин, а потім лишіть вистигати прямо в воді.

Такі яблука можна подавати в якості додатку до млинців, пундиків, пляцків, аби використовувати їх, як начинку. В будь-якому випадку це буде дуже смачно.