Поганий врожай вишні не означає, що на зиму ви залишитесь без вишневого сиропу. Адже, зварити сироп на зиму можна не тільки з плодів дерева, але і з його листя вишні. Зрозуміло, смак буде трохи іншим, але яскравий вишневий аромат ви ні з чим не переплутаєте. Сироп з вишневого листя часто готують з ягодами чорної смородини, чорноплідної горобини та іншими дарами саду, що додає йому більш яскравий колір і смак. Але це, як то кажуть, на любителя. Сьогодні пропоную рецепт приготування сиропу з вишневого листя.
Інгредієнти: Вишневі листя, Лимонна кислота, Цукор
Нам знадобляться:
- листя вишні – близько 400 грам;
- вода 1 л;
- цукор 1 кг;
- лимонна кислота 1 ч.л.
Зазначу, що листочки для цієї заготовки можна зривати в будь-який час, аж до самого листопада.
Як зробити сироп з вишневого листя на зиму
Промийте зібрані вишневі листочки і складіть їх до каструлі.
Залийте листя водою і поставте каструлю на вогонь.
Доведіть воду з листям до кипіння і варіть протягом 15 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште настоюватися на 2-3 години.
Процідіть відвар і виміряйте його кількість. Долийте води, щоб знову був один літр.
У вас вже є відвар з вишневих листочків, з якого вже можна зварити сироп. Засипте до нього цукор, лимонну кислоту і знов поставте на вогонь. Помішуйте сироп, щоб цукор розчинився і не пригорів.
Готовий вишневий сироп слід розлити по чистим та сухим пляшках і зберігати в прохолодному, темному приміщенні.
Використовувати сироп з вишневого листя можна в чистому вигляді, як приправу до млинців та інших десертів або на його основі готувати домашні лікери і наливки.
Як приготувати сироп з вишневого листя і чорноплідної горобини на зиму демонструє відео-рецепт.