Рецепт сиропу з вишневого листя - як приготувати в домашніх умовах

Рецепт сиропу з вишневого листя – як приготувати в домашніх умовах

Поганий врожай вишні не означає, що на зиму ви залишитесь без вишневого сиропу. Адже, зварити сироп на зиму можна не тільки з плодів дерева, але і з його листя вишні. Зрозуміло, смак буде трохи іншим, але яскравий вишневий аромат ви ні з чим не переплутаєте. Сироп з вишневого листя часто готують з ягодами чорної смородини, чорноплідної горобини та іншими дарами саду, що додає йому більш яскравий колір і смак. Але це, як то кажуть, на любителя. Сьогодні пропоную рецепт приготування сиропу з вишневого листя.

Нам знадобляться:

  • листя вишні – близько 400 грам;
  • вода 1 л;
  • цукор 1 кг;
  • лимонна кислота 1 ч.л.

Зазначу, що листочки для цієї заготовки можна зривати в будь-який час, аж до самого листопада.

Як зробити сироп з вишневого листя на зиму

Промийте зібрані вишневі листочки і складіть їх до каструлі.

Залийте листя водою і поставте каструлю на вогонь.

Доведіть воду з листям до кипіння і варіть протягом 15 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште настоюватися на 2-3 години.

Процідіть відвар і виміряйте його кількість. Долийте води, щоб знову був один літр.

У вас вже є відвар з вишневих листочків, з якого вже можна зварити сироп. Засипте до нього цукор, лимонну кислоту і знов поставте на вогонь. Помішуйте сироп, щоб цукор розчинився і не пригорів.

Готовий вишневий сироп слід розлити по чистим та сухим пляшках і зберігати в прохолодному, темному приміщенні.

Використовувати сироп з вишневого листя можна в чистому вигляді, як приправу до млинців та інших десертів або на його основі готувати домашні лікери і наливки.

Як приготувати сироп з вишневого листя і чорноплідної горобини на зиму демонструє відео-рецепт.