Скориставшись цим простим рецептом, Ви зможете заготовити смачний і корисний салат з перцю. Наявність в ньому інших овочів, покращує смак і вітамінну цінність цього зимового салату. Овочевий салат з перцем буде дуже до речі, коли взимку захочеться поставити на стіл смачне блюдо.
Інгредієнти: Болгарський перець, Запашний перець, Зелень петрушки, Лавровий лист, Морква, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор
Як приготувати салат з перцю і овочів на зиму.
Для цього салату краще придбати самий товстостінний перець. В основному, це сорти з круглими плодами: камбіо або гогошари.
Взяти 2 кг перців червоного або зеленого кольору, можна і тих і інших порівну. Нарізати перець довгими тонкими пластинками, ширина яких повинна бути не більше півтора сантиметрів.
До перцю додати 4 кг нарізаних часточок стиглих щільних помідорів, 1 кг нашаткованої півкільцями цибулі і 1 кг нарізаної моркви.
Всі овочі повинні бути подрібнені приблизно на однакові шматочки, щоб в подальшому вони рівномірно просочилися маринадом.
Овочі скласти в широкий таз, в якому їх буде зручно перемішувати.
До суміші покласти за смаком солі і цукру, влити пару столових ложок оцту і трохи більше рослинної олії.
Якщо в будинку є свіжа петрушка, то подрібнити її зелень, притрусити нею салат.
Великою дерев’яною ложкою перемішати салат і залишити на 1 годину для виділення соку.
Поки салат настоюється, підготувати банки і кришки. Їх необхідно обшпарити окропом.
На дно тари покласти по одному листу лавра і по парі горошин запашного перцю.
Приготовлений овочевий салат розфасувати по заготовленим баночкам і простерилізувати не менш, ніж 1 години. Це час розрахований на ½ літрову баночку.
Заготовки з салатом закатати і залишити остигати на повітрі.
Овочевий салат з перцем найкраще зберігається в досить прохолодному приміщенні або холодильнику. Якщо його залишити в теплій коморі, то не виключений зрив кришок банок.
Такий овочевий салат буде дуже до речі, коли взимку захочеться поставити на стіл смачне овочеве блюдо або несподівано нагрянуть гості. Рецепт простий, салат смачний, так що – готуйте на здоров’я.