Якщо у вашій рецептурній книзі є рецепти тільки звичайних маринованих огірків, то спробуйте урізноманітнити свої домашні заготовки, приготувавши огірки в виноградному листі.
Інгредієнти: Виноградне листя, Виноградний сік, Огірки, Сіль, Цукор
Хоч цей рецепт незвичайний за змістом, досить трудомісткий, але консервовані огірки порадують Вас взимку своїм новим оригінальним та незвичним смаком. Витрачені на приготування зусилля виправдає взимку кінцевий результат.
Отже, як закрити огірки в виноградному листі.
Виберіть невеликі рівненькі огірочки, вимийте, обдайте окропом і знову промийте холодною водою.
Ретельно вимийте і висушіть виноградне листя.
Загорніть огірочки в листя, акуратно загинаючи краї.
Покладіть компактно в трилітрові банки.
Тепер приготуйте заливку.
Доведіть воду до кипіння.
Долийте сік (яблучний або виноградний), покладіть сіль і цукор.
Закипілим розсолом залийте огірки і дайте настоятися близько 5 хвилин.
Злийте заливку в каструлю і нехай знову закипить.
Повторіть такий процес двічі і на третій раз банку герметично закрийте.
Для трилітрової банки потрібно взяти 1,5-2 кг невеликого розміру огірків, виноградне листя (за кількістю овочів), близько 1 л води, 300 гр яблучного або виноградного соку, 50 гр солі, 50 гр цукру.
Завдяки виноградному листю консервовані огірки залишаться натурального зеленого кольору, але придбають цікавий смак, якому Ваші гості, безсумнівно, віддадуть належне. Самі листя взимку, після відкривання банки, теж не викидайте. Ви зможете використати їх для приготування долми (різновид голубців, але з виноградним листям замість капусти).