Рецепт напівкопченої ковбаси з м’яса нутрії

Ковбасу можна робити навіть з м’яса нутрії. І якщо, раптом, воно потрапить до ваших рук тоді можете скористатися цим рецептом.

Для приготування треба взяти:

  • свіже м’ясо нутрії (м’якоть) – 1 кілограм;
  • сіль кухонна – 25 грамів;
  • перець чорний – 5 грамів;
  • часник – 5 грамів;
  • цукор – 10 грамів.

Візьміть м’ясо нутрії, пересипте сіллю та покладіть в холодне місце на 24 години, щоб воно просолилося.

Далі перекрутіть м’ясо на м’ясорубці, використавши решітку з великими отворами. Після цього додайте в фарш спеції, цукор і добре все перемішайте, аби вийшла однорідна маса.

Тепер пора брати кишки, в які ви будете накладати фарш. Їх заздалегідь треба вимити, вичистити сіллю і тільки потім наповнювати фаршем. Коли ви це зробите – зав’яжіть кишку з двох кінців цупкими нитками.

Ковбаски спочатку треба коптити над гарячим димом 60 хвилин, а потім варити 90-100 хвилин в киплячій вогні на маленькому вогні.

Коли ковбаса звариться – ще раз її прокоптіть. Цього раз треба витратити від 12-ти до 24-х годин.

Зберігати таку ковбаску краще в прохолодному місці.

Вона є дієтичною, тому підходить навіть дітям. Ковбасу з нутрії можна додавати в салати, робити з нею бутерброди. Це дуже смачна і корисна страва.