Пропонуємо новий рецепт маринованої капусти тим, кому так подобаються страви із цього корисного овочу. Адже, капуста, це – кулінарна королева на вашому столі, і вона ніколи не набридає та містить величезну кількість потрібних вітамінів та мікроелементів. Якщо додати до капусти часничок, карі і хмелі-сунелі, то вийде приємно хрустка й пряна заготовка. Кисло-солодкий присмак закуски буде ще кращим, якщо зверху ще полити свіженькою олією. А приготувати мариновану капусту таким способом – простіше простого!
Інгредієнти: Вода, Капуста білокачанна, Каррі, Оцет, Сіль, Хмелі-сунелі, Цукор, Часник
Інгредієнти для заготовки:
- 1 голівка білокачанної капусти вагою 2,5-3 кг;
- Приправа “карі” – 1 чайна ложка;
- Приправа “хмелі-сунелі” – 2 чайної ложки;
- Часник – 3-4 головки.
Як маринувати капусту в банці.
Отже, ви вибрали на ринку чи у супермаркеті для заготовки свіжу білокачанну капусту та зчистили зверху кілька листочків, якщо вони прив’ялі чи брудні. Не сумніваємося, що є такі господарки, що вирощують капусту самі, то вона у них дійсно соковита й теж годиться до цієї страви.
Після того, як ви сполоснули водою качан, розріжте його навпіл. Кожну половинку треба посікти так, щоб були якомога довші й тонші смужки. Ви можете використати не лише ніж, а й будь-яку овочерізку, якою ви зазвичай користуєтесь у приготування салатів. Довгенькі смужечки капустяних листочків будуть мати гарний вигляд при подачі на стіл.
Потім почистіть часник та наріжте тонкими пластинками.
Тепер, нашатковану капусту пересипте підготованими прянощами. Киньте часничок та акуратно перемішайте, сильно не натискаючи. Для квашеної капусти треба перетирати та давити салат. Але по цьому рецептові навпаки – перемішувати треба так легенько, щоб “хмелі-сунелі” та “карі” рівномірно розподілилися по капусті. Ви можете перегортати капусту перед маринуванням у великій мисці або на кухонному столі, як це видно на фото.
Виберіть велику банку або іншу ємність, аби уникнути окислення. Складіть в неї порізану капусту, не утрамбовуючи, а лише – не сильно надавлюючи ложкою чи лопаткою.
Тепер, звичайно, наступний етап у приготуванні заготовки – маринад для капусти. Що нам треба для маринаду:
- вода – 1,3 л.;
- сіль – 2 ст. ложки;
- цукор – 150 грамів;
- оцет (9%) – 100 мл.
Налийте воду у каструлю і поки вона підігрівається, помішуючи, додайте цукор і сіль. А як почне кипіти, вилийте оцет. Доведіть до очевидного кипіння, ще раз перемішайте і наш чудовий маринад готовий. Як бачите, приготувати маринад надзвичайно просто! Тепер наливаємо його у банку чи іншу ємність з підготовленою капустою. Вода повинна повністю покрити смужки капусти.
І ось, завершальний етап у приготуванні довгоочікуваного салатику. Поставте заготовку на стіл у кухні чи у будь-якому приміщенні з кімнатною температурою на 24 години. Після цього можете помістити у холодильник.
Коли уся родина зібралася за столом для обіду чи вечері, із гордістю поставте на стіл таку хрустку капусту. Ви побачите, як рідні будуть раді й почуєте щирі компліменти щодо цієї смакоти. Прянощі додають запашного аромату, а маринад з кислинкою вдало підійде до гарніру.
Як ще можна вдосконалити таку мариновану капусту? Додати тоненько нарізаними півкільцями цибулі і окропити соняшниковою олією. Мариновані оливки, хрін, лимон теж добре поєднується із цією заготовкою.