Рецепт маринованої капусти з часником, карі і хмелі-сунелі – як просто маринувати капусту в банці.

Пропонуємо новий рецепт маринованої капусти тим, кому так подобаються страви із цього корисного овочу. Адже, капуста, це – кулінарна королева на вашому столі, і вона ніколи не набридає та містить величезну кількість потрібних вітамінів та мікроелементів.  Якщо додати до капусти часничок, карі і хмелі-сунелі, то вийде приємно хрустка й пряна заготовка. Кисло-солодкий присмак закуски буде ще кращим, якщо  зверху ще полити свіженькою олією. А приготувати мариновану капусту таким способом – простіше простого!

Маринована капуста з часником

Інгредієнти для заготовки:

  • 1 голівка білокачанної капусти вагою 2,5-3 кг;
  • Приправа “карі” – 1 чайна ложка;
  • Приправа “хмелі-сунелі” – 2 чайної ложки;
  • Часник – 3-4 головки.

Як маринувати капусту в банці.

Отже, ви вибрали на ринку чи у супермаркеті для заготовки свіжу білокачанну капусту та зчистили зверху кілька листочків, якщо вони прив’ялі чи брудні. Не сумніваємося, що є такі господарки, що вирощують капусту самі, то вона у них дійсно соковита й теж годиться до цієї страви.

Після того, як ви сполоснули водою качан, розріжте його навпіл. Кожну половинку треба посікти так, щоб були якомога довші й тонші смужки. Ви можете використати не лише ніж, а й будь-яку овочерізку, якою ви зазвичай користуєтесь у приготування салатів. Довгенькі смужечки капустяних листочків будуть мати гарний вигляд при подачі на стіл.

Потім  почистіть часник та наріжте тонкими пластинками.

Як просто маринувати капусту в банку.

Тепер, нашатковану капусту пересипте підготованими прянощами. Киньте часничок та акуратно перемішайте, сильно не натискаючи. Для квашеної капусти треба перетирати та давити салат. Але по цьому рецептові навпаки – перемішувати треба так легенько,  щоб “хмелі-сунелі” та “карі” рівномірно розподілилися по капусті. Ви можете перегортати  капусту перед маринуванням у великій мисці або на кухонному столі, як це видно на фото.

Як просто маринувати капусту в банку.

Виберіть велику банку або іншу ємність, аби уникнути окислення. Складіть в неї порізану капусту, не утрамбовуючи, а лише – не сильно надавлюючи ложкою чи лопаткою.

Як просто маринувати капусту в банку.

Тепер, звичайно, наступний етап у приготуванні заготовки – маринад для капусти. Що нам треба для маринаду:

  • вода – 1,3 л.;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор – 150 грамів;
  • оцет (9%) – 100 мл.

Налийте воду у каструлю і поки вона підігрівається, помішуючи, додайте цукор і сіль.  А як почне кипіти, вилийте оцет.  Доведіть до очевидного кипіння, ще раз перемішайте і наш чудовий маринад готовий. Як бачите, приготувати маринад надзвичайно просто! Тепер наливаємо його у банку чи іншу ємність з підготовленою капустою. Вода повинна повністю  покрити смужки капусти.

Капуста маринована в банку.

І ось, завершальний етап у приготуванні довгоочікуваного салатику. Поставте заготовку на стіл у кухні чи у будь-якому приміщенні з кімнатною температурою на  24 години.  Після цього можете помістити у холодильник.

Маринована капуста з часником

Коли уся родина зібралася за столом для обіду чи вечері, із гордістю поставте на стіл таку хрустку капусту. Ви побачите, як рідні будуть раді й почуєте щирі компліменти щодо цієї смакоти. Прянощі додають запашного аромату, а маринад з кислинкою вдало підійде до гарніру.

Як ще можна вдосконалити таку мариновану капусту? Додати тоненько нарізаними півкільцями цибулі і окропити соняшниковою олією. Мариновані оливки, хрін,  лимон теж добре поєднується із цією заготовкою.