Малосольна цвітна капуста чи то карфіола може урізноманітнити звичайні соління, якщо огірки з помідорами вже набридли. Смак малосольной цвітної капусти дещо незвичний, але досить приємний. Є деякі особливості в приготуванні цвітної капусти, але, нічого такого, з чим ви б не впоралися. Щоб малосольна кольорова капуста була хрусткою, перед засолкою потрібно її обробити методом бланшування.
Інгредієнти: Кольорова капуста, Морква, Сіль, Спеції, Цибуля
На 1 кг цвітної капусти:
- 2 цибулини;
- 1 невелику моркву;
- лавровий лист,
- перець горошком,
- стебла кропу.
Капусту розберіть на суцвіття, моркву вимийте, очистіть і поріжте кружечками. Сильно не дрібнити, достатньо, якщо товщина кружечків буде 0,5 см.
Закип’ятіть воду і підсолить її. Засипте в окріп кольорову капусту і моркву на 5 хвилин.
Як сплине час, то злийте окріп і тут же охолодіть овочі в крижаній воді.
Наріжте цибулю великими кільцями і покладіть її до підготовленої банки. Зверху покладіть цвітну капусту упереміш з морквою.
Приготуйте розсол: закип’ятіть воду і на кожен літр води додайте по 3 столові ложки солі.
Додайте в киплячий розсол кріп і лавровий лист та прибирайте каструлю з плити. Нехай охолоне і настоїться гарненько.
Залийте холодним розсолом кольорову капусту з овочами. Слідкуйте аби розсол повністю покривав овочі. Якщо розсолу буде мало, капуста швидко запліснявіє і соління буде зіпсовано.
Закрийте банки пластмасовими кришками і поставте їх в прохолодне місце. Малосольна кольорова капуста може зберігатися до 6 місяців, але спробувати її можна вже через тиждень.
Якщо ви любите експерименти, можна замість морквини додати буряк. В цьому випадку, ваша капуста забарвиться в рожевий колір і тоді, це стане не просто корисна закуска, але і прикраса на святковому столі. Куркума забарвлює капусту в жовтий колір. З такої різнокольорової карфіоли можна скласти надзвичайно ефектну закуску.
Дивіться відео-рецепт як приготувати на зиму малосольну кольорову капусту швидко, легко та просто.