Пюре з обліпихи на зиму з цукром – простий рецепт домашньої заготовки з обліпихи.

Цей рецепт з обліпихи допоможе Вам приготувати в домашніх умовах корисне, лікувальне і смачне обліпихове пюре. Це не просто відмінні ласощі, але і ліки. Колись нам такого хотілося в дитинстві – щоб і смачно було і від усіх недуг допомагало. Крім діток, думаю, що і дорослі не відмовляться підлікуватися такою смакотою.

Як приготувати пюре з обліпихи з цукром.

ягоди обліпихи

Для домашньої заготовки потрібно на 0,8 кг ягід 1 кг цукру.

Найскладніше, розділити гілки і ягоди. Якщо купуєте їх, то складнощів немає зовсім. А ось якщо свої ягідки, то попотіти доведеться.

Миємо, перебираємо. Дозволяємо воді стекти, потім протираємо через сито.

Все що не потрібно нам – залишиться всередині, а отримане пюре з’єднуємо з цукром, гріємо і помішуємо. Кип’ятити не треба, адже відомо, що вся користь збережеться, а мікроби ні, якщо нагріти заготовку до 70 градусів.

Тим часом, банки, теплі, чисті і сухі вже заготовлені.

Розливаємо в них приготоване в домашніх умовах пюре з обліпихи.

Далі, на них чекає процес пастеризації. Час буде залежати від обсягу. Ємності об’ємом 0,5 л або 1 л піддаються обробці, відповідно, 20 або 30 хвилин.

Все, тепер, просто закручуємо заготовки закаточною машинкою.

Таке смачне домашнє пюре з обліпихи дуже приємно взимку з’їсти з булкою. Ще смачніше – млинці з ним. А вже прошарок торта або пирога – просто насолода. А які рецепти заготовки з обліпихи робите Ви? Рада прочитати про це у відгуках, залишених в коментарях.