Приправа з хрону – кілька домашніх способів приготування дуже смачної приправи з корінців хрону з додаванням оцту.

Хочу поділитися кількома способами приготування апетитної приправи з хрону з додаванням оцту. Чому кілька способів? Тому, що у мене хтось любить приправку більш гостру, для когось важливий буряковий колір, ну а деякі люблять, щоб вона була ще й з прянощами. Може і Вам знадобляться ці три рецепти маринаду для хрону.

Сама підготовка інгредієнтів для всіх моїх трьох способів домашньої заготовки однакова. Трохи відрізняється тільки склад і кількість компонентів.

І так, як приготувати приправу з хрону.

Потрібно взяти корінці рослини, очистити, а потім гарненько їх вимити.

хрін

Очищені коріння потрібно пропустити через м’ясорубку або натерти на дрібній терці.

Далі, нам потрібно приготувати маринад для хрону. Для цього, у воді розчиняємо цукровий пісок і сіль – отриманий розчин потрібно закип’ятити. У киплячий розчин потрібно додати спеції і накрити ємність з маринадною заливкою кришкою. У маринад, остиглий до 50 °С додаємо оцтову есенцію і даємо настоятися нашій заливці 24 години.

Після доби необхідно процідити маринад через марлю і акуратно перемішати з натертим хріном.

Наша домашня заготовка готова, тепер потрібно розфасувати її в невеликі баночки для зберігання.

Ну а тепер, обіцяні три рецепта маринаду для хрону.

Інгредієнти для способу № 1:

  • вода – 800 мл .;
  • цукровий пісок – 80 грам;
  • сіль – 40 грам;
  • есенція оцтова (80%) – 40 мл.

Для способу № 2 (з прянощами):

  • вода – 500 мл.;
  • сіль – 20 грам;
  • цукор – 40 грам;
  • гвоздика і кориця – по 0,5 грама кожної прянощі;
  • оцтова есенція – 20 мл.

Інгредієнти для способу № 3 (з буряковим соком):

  • сік буряка – 500 мл.;
  • есенція оцтова – 30 мл.;
  • цукор – 80 грам;
  • сіль – 40 грам.

Домашня заготовка хрону з використанням будь-якого рецепту маринаду виходить по-своєму смачна. Така пекуча приправа доповнить своїм різким і гострим смаком будь-які страви з м’яса. Вона дуже добре поєднується з заливним з м’яса або рибки.