Хочу поділитися кількома способами приготування апетитної приправи з хрону з додаванням оцту. Чому кілька способів? Тому, що у мене хтось любить приправку більш гостру, для когось важливий буряковий колір, ну а деякі люблять, щоб вона була ще й з прянощами. Може і Вам знадобляться ці три рецепти маринаду для хрону.
Інгредієнти: Буряковий сік, Гвоздика, Кориця, Корінь хрону, Оцет, Сіль, Цукор
Сама підготовка інгредієнтів для всіх моїх трьох способів домашньої заготовки однакова. Трохи відрізняється тільки склад і кількість компонентів.
І так, як приготувати приправу з хрону.
Потрібно взяти корінці рослини, очистити, а потім гарненько їх вимити.
Очищені коріння потрібно пропустити через м’ясорубку або натерти на дрібній терці.
Далі, нам потрібно приготувати маринад для хрону. Для цього, у воді розчиняємо цукровий пісок і сіль – отриманий розчин потрібно закип’ятити. У киплячий розчин потрібно додати спеції і накрити ємність з маринадною заливкою кришкою. У маринад, остиглий до 50 °С додаємо оцтову есенцію і даємо настоятися нашій заливці 24 години.
Після доби необхідно процідити маринад через марлю і акуратно перемішати з натертим хріном.
Наша домашня заготовка готова, тепер потрібно розфасувати її в невеликі баночки для зберігання.
Ну а тепер, обіцяні три рецепта маринаду для хрону.
Інгредієнти для способу № 1:
- вода – 800 мл .;
- цукровий пісок – 80 грам;
- сіль – 40 грам;
- есенція оцтова (80%) – 40 мл.
Для способу № 2 (з прянощами):
- вода – 500 мл.;
- сіль – 20 грам;
- цукор – 40 грам;
- гвоздика і кориця – по 0,5 грама кожної прянощі;
- оцтова есенція – 20 мл.
Інгредієнти для способу № 3 (з буряковим соком):
- сік буряка – 500 мл.;
- есенція оцтова – 30 мл.;
- цукор – 80 грам;
- сіль – 40 грам.
Домашня заготовка хрону з використанням будь-якого рецепту маринаду виходить по-своєму смачна. Така пекуча приправа доповнить своїм різким і гострим смаком будь-які страви з м’яса. Вона дуже добре поєднується з заливним з м’яса або рибки.