Приготування свинячої тушонки з копченого м’яса – оригінальний рецепт як зробити тушонку зі свинини.

Що потрібно знати, щоб при копченні свинина не втратила свої смакові властивості, тривалий час залишалася смачною та м’якою. Розглянемо простий процес приготування консервованого м’яса – тушонки з копченої свинини в домашніх умовах на зиму.

Готуємо смачну тушонку з свинини вдома на кухні

Перш за все, заздалегідь приготоване копчене м’ясо, ретельно промивайте спочатку в теплій воді, а потім у воді кімнатної температури або нижче. Поки з м’яса стече вода, готуємо літрові банки:

  • перевіряємо наявність тріщин, сколів;
  • подряпини, іржа повинні бути відсутніми на кришках;
  • банки і кришки необхідно мити натуральними миючими засобами (сода, гірчичний порошок та інше).

Якщо для консервації обрана свинина без кісток, то в чисту банку щільно укладаємо нарізані шматки м’яса так, щоб максимально заповнити пустоти. В цьому випадку, свинину можна консервувати у власному соку, без добавки води.

Банки, заповнені шматками м’яса з кістками, заливаємо окропом з додаванням солі або гарячим бульйоном з копченої свинини. Такий бульйон надає додатковий смак продукту.

На останньому етапі консервації виконуємо стерилізацію повних банок протягом 1 години 30 хвилин після закипання води. Потім закручуємо банки кришками.

Тушонка, приготована за цим рецептом, буде довше зберігатися і збереже свій первинний смак. Смачного.