Що потрібно знати, щоб при копченні свинина не втратила свої смакові властивості, тривалий час залишалася смачною та м’якою. Розглянемо простий процес приготування консервованого м’яса – тушонки з копченої свинини в домашніх умовах на зиму.
Готуємо смачну тушонку з свинини вдома на кухні
Перш за все, заздалегідь приготоване копчене м’ясо, ретельно промивайте спочатку в теплій воді, а потім у воді кімнатної температури або нижче. Поки з м’яса стече вода, готуємо літрові банки:
- перевіряємо наявність тріщин, сколів;
- подряпини, іржа повинні бути відсутніми на кришках;
- банки і кришки необхідно мити натуральними миючими засобами (сода, гірчичний порошок та інше).
Якщо для консервації обрана свинина без кісток, то в чисту банку щільно укладаємо нарізані шматки м’яса так, щоб максимально заповнити пустоти. В цьому випадку, свинину можна консервувати у власному соку, без добавки води.
Банки, заповнені шматками м’яса з кістками, заливаємо окропом з додаванням солі або гарячим бульйоном з копченої свинини. Такий бульйон надає додатковий смак продукту.
На останньому етапі консервації виконуємо стерилізацію повних банок протягом 1 години 30 хвилин після закипання води. Потім закручуємо банки кришками.
Тушонка, приготована за цим рецептом, буде довше зберігатися і збереже свій первинний смак. Смачного.