Прозоре желе з груш – не тільки красива, але і корисна солодка заготовка на зиму. Так як самі плоди дуже солодкі, то і фруктове желе виходить досить солодке, при мінімальній кількості вкладеного в нього цукру. Що, знову ж таки, плюс! Як для бюджету, так і для здоров’я.
Інгредієнти: Груші, Лимон, Цукор
Як зробити желе з груш на зиму в домашніх умовах.
Приготування желе вимагає смачних і стиглих груш. Їх потрібно ретельно очистити від твердої оболонки, потім, нарізати тонкими часточками і видалити насіння.
Скласти їх в каструлю і залити водою. Вода повинна бути вище фруктів на 2-3 см.
Варити груші на досить активному вогні, щоб вони стали ніжними.
Відкинути м’якоть на чисту тканину, заздалегідь закріпивши її над тазом.
Почекати, поки груші віддадуть весь сік і він збереться в нашій ємності. На цю процедуру може знадобитися кілька годин.
У отриманого соку відлити тільки верхню прозору частину. М’якоть нам не потрібна. Її можемо використовувати для приготування повидла або спекти пироги.
Додати до прозорого грушевому настою свіжий лимонний сік і білий цукор. На літр відфільтрованої рідини цукру взяти 3 стакани і сік з одного лимона.
На тихому вогні варити сироп до тих пір, поки він не стане желеподібним. Перевіряється це таким чином: на блюдце виливається чайна ложечка гарячої рідини і спостерігаємо розпочне вона при охолодженні густіти. Якщо так, то желе готове.
За бажанням, в самому кінці варіння можна додати прянощі за своїм смаком. Це може бути: ром, лікер, ваніль, м’ятний концентрат.
Тепер, грушеве желе можна закривати в гарячі банки.
Домашнє прозоре желе з груш чудово зберігається кілька років, якщо воно правильно зварено і зберігається в темному прохолодному місці.