Черешневе варення відрізняється від варення з інших фруктів і ягід низьким рівнем кислотності. Дотримання технології варіння дозволяє зберегти цілісність ягід, а сироп зробити красивим і прозорим.
Інгредієнти: Вода, Лимонна кислота, Цукор, Черешня
Пропонуємо простий рецепт, нескладного в приготуванні домашнього прозорого варення з черешні. Яскравий смак черешні оцінять справжні цінителі цієї ягоди.
Склад варення: 1 кг черешні, 1кг цукру, 1 склянка води, 2 г лимонної кислоти, ванілін за смаком.
Як зварити варення
Черешню вимити, вилучити кісточку. Залити гарячим сиропом. Витримати 4 години. Встановити на вогонь, прокип’ятити. Відставити ще на 4 години. Потім доварити до готовності. По закінченню додати ваніль і лимонну кислоту. Гарячим розфасувати по банкам.
Рецепт простий, а приготоване в домашніх умовах, ароматне і прозоре черешневе варення буде до смаку кожному гостю. Солодкі ягоди з варення можуть виступати безпосередньо начинкою для пирогів і різних солодких страв.