Прозоре домашнє варення з черешні без кісточок – рецепт як зварити варення.

Черешневе варення відрізняється від варення з інших фруктів і ягід низьким рівнем кислотності. Дотримання технології варіння дозволяє зберегти цілісність ягід, а сироп зробити красивим і прозорим.

Пропонуємо простий рецепт, нескладного в приготуванні домашнього прозорого варення з черешні. Яскравий смак черешні оцінять справжні цінителі цієї ягоди.

Варення з черешні без кісточок
Фото. Варення з черешні без кісточок

Склад варення: 1 кг черешні, 1кг цукру, 1 склянка води, 2 г лимонної кислоти, ванілін за смаком.

Як зварити варення

Черешню вимити, вилучити кісточку. Залити гарячим сиропом. Витримати 4 години. Встановити на вогонь, прокип’ятити. Відставити ще на 4 години. Потім доварити до готовності. По закінченню додати ваніль і лимонну кислоту. Гарячим розфасувати по банкам.

черешневе варення
Фото. черешневе варення

Рецепт простий, а приготоване в домашніх умовах, ароматне і прозоре черешневе варення буде до смаку кожному гостю. Солодкі ягоди з варення можуть виступати безпосередньо начинкою для пирогів і різних солодких страв.