Протерта чорна смородина з цукром або холодне варення з чорної смородини.

Протерта чорна смородина з цукром називається по різному: варення п’ятихвилинка, холодне і, навіть, сире варення. Простий рецепт приготувати дуже легко. Приготування варення зі смородини в такий спосіб дає можливість зберегти всі корисні властивості ягід.

Варення без варіння вийде якісним і смачним тільки в тому випадку, якщо Ви не пошкодуєте цукру. Ідеальна пропорція для чарівно корисного варення 1: 2, тобто, 1кг чорної смородини і 2 кг цукру.

Свіжі ягоди чорної смородини
Картинка – Свіжі ягоди чорної смородини

Як зробити варення холодне з чорної смородини.

Свіжі плоди перебрати, промити, залишити просохнути.

Висипати в каструлю або високу миску і додати цукор.

Далі робити варення можна двома способами.

Спосіб перший – перемішувати цілі ягоди з цукром до повного його розчинення. В цьому випадку в готовому варення з ягід майже всі смородинки залишаться цілими.

Сире варення з чорної смородини

Спосіб другий – подрібнити суміш блендером або пропустити через м’ясорубку. Якщо Ви виберете цей спосіб “варіння” варення, то Ваше холодне варення вийде однорідною перетертою масою.

Після розчинення цукру протерта чорна смородина розкладається в підготовлені банки.

Протерта чорна смородина з цукром
Фото. Протерта чорна смородина з цукром

Закривати рекомендується пластмасовими кришками, пергаментним або інший щільним папером.

Зберігання сирого варення може бути і при кімнатній t, але не довго. Якщо ж хочете зберігати його не менше півроку, то потрібно знайти місце з більш низькою температурою.

Знаючи як зробити варення холодне з чорної смородини, Ви в домашніх умовах зможете ідеально зберегти наявні в чорній смородині вітаміни на зиму.