Коли масово дозріває урожай різних овочів, саме час заготовити на зиму смачний салат з баклажанів з помідорами та іншими корисними овочами, який у мене у записнику іде під простою назвою Асорті. До заготовки входить багато різних доступних свіжих овочів. Простота приготування дозволяє максимально зберегти користь кожної складової, а простий рецепт консервації порадує не тільки досвідчених, але й молодих господинь. Покроково зроблений опис приготування заготовки супроводжується фото.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Буряк, Кабачки, Морква, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Складові:
- великі томати солодких сортів – 5 кг;
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
- невелика морква – 0,5 кг;
- перець солодкий болгарський – 1 кг;
- невеликий буряк – 0,5 кг;
- кабачок або патисон – 0,5 кг;
- баклажани – 0,5 кг;
- цукор – 5 ст.л.;
- олія рафінована – 500 гр;
- часник – 300 гр;
- оцет 9% – 0,5 ст.;
- сіль – 1 ч.л.;
- перець мелений чорний – 0,5 ч.л.
Як приготувати салат з баклажанів на зиму
Очистити цибулю і нашаткувати півкільцями.
Дозрілі баклажани порубати на великі кубики.
З перцю вибрати насіння, вимити, нарізати соломкою.
Буряк очистити, сполоснути водою, нарізати на кубики.
Зубчики часнику розрізати на кілька частин.
Очищену і вимиту моркву необхідно нарізати на півкільця.
Томати порізати не надто великими шматочками.
Очистити від насіння і шкірки кабачки і нарізати на кубики.
Овочі різати відразу в каструлю. Все перемішати, додати сіль, перець, олію, цукор.
Закип’ятити і тушкувати при невеликій температурі одну годину. Додати 9% оцет і ще одну годину тушкувати салат з баклажанів Асорті постійно перемішуючи.
Після чого, просто розкласти в попередньо простерилізовані банки та закатати.
Заготовки помістити під ковдру кришками вниз і тримати там до повного охолодження. Зберігати салат з баклажанів в темному прохолодному місці з низькою вологістю.