З свинячої або яловичої крові можна приготувати не тільки традиційну домашню кров’яну ковбасу. Спробуйте по моєму простому сімейному рецепту приготувати дуже смачний сальтисон з сирої свинячої або яловичої крові.
Інгредієнти: Кров, Сало, Сіль, Чорний перець мелений
Принцип приготування кров’яного сальтисону дуже схожий з приготуванням сальтисону з голови свині, хоча складові рецепту мають деякі відмінності.
Для приготування вам потрібно:
- свіжа кров (яловича або свиняча) – 1000 мл;
- язик (свинячий або яловичий) відварений – 750 гр;
- сало свиняче (його треба подрібнити невеликими шматочками) – 1000 гр;
- шкура свиняча (її потрібно відварити) – 500 гр;
- сіль – 3 столові ложки;
- перець мелений чорний – 2/3 ч. ложка.
Як зробити сальтисон докладно описано в рецепті, для цього потрібно просто перейти за вказаним вище посиланням.
Зауважу тільки, що кров’яний сальтисон, приготований за цим рецептом, привабливо виглядає в нарізці, його смачно їсти на бутербродах і просто так.