Простий рецепт помідорів в желатині з фото (часточками)

Помідори шматочками в желатині – це цікавий і смачний рецепт, який окрім оригінальної подачі має і інші плюси. Наприклад, такі помідори лишаються міцними, смачними та не втрачають колір. 

Отже, що ж нам треба для приготування?

Кількість помідорів – довільна. Обирайте стільки, ви плануєте заготувати на зиму. Це може бути і 2 кілограми і 10 кілограмів.

Що ж стосується маринаду, то тут кількість та об’єм інгредієнтів більш точний. Отже, вам необхідно взяти:

  • 40 грамів харчового желатину;
  • 2,5 літра води;
  • 6 столових ложок цукрового піску;
  • 3 столові ложки солі;
  • 50-60 мілілітрів столового оцту.

Також в кожну банку необхідно покласти по одному горошку чорного перцю та по одному бутону гвоздики.

Як приготувати помідори в желатині на зиму

Налийте в ємність 0,5 літра води, засипте туди желатин та дайте йому набрякнути.

Помідори в желатині

Потім візьміть каструлю, налийте туди 2 літра води, викладіть набряклий желатин, ввімкніть вогонь та грійте доти, доки желатин повністю не розтане.

Помідори в желатині

Додайте всі інші інгредієнти, які вказані в рецепті маринаду та залишить маринад варитися на повільному вогні.

Помідори в желе

Візьміть м’ясисті кругленькі томати невеликого розміру.

Помідори в желе

Добре помийте, видаліть плодоніжки та поріжте на дві половинки.

Тепер візьміть попередньо вимиті банки та викладіть в них помідори. Старайтеся складати їх так, аби вони не торкалися одне одного своїми внутрішніми частинами.

Помідори в желе

Додайте спеції.

Помідори в желе

Тепер налийте в банки маринад та прикрийте їх кришками.

Помідори в желатині

Візьміть велику каструлю, покладіть на дно тканину, поставте банки, налийте гарячу воду та стерилізуйте їх 20 хвилин.

Помідори в желатині

Вода в каструлі повинна доходити до плічок банок і постійно кипіти!

Закатайте кришки та закрийте їх ковдрою на 3 години.

Помідори в желатині

Ось і все. Такі смачні помідори можна зберігати як в холодильнику, так і в холодному підвалі або льоху. Готуйте таку консервацію та насолоджуйтеся її оригінальним смаком.