Помідори шматочками в желатині – це цікавий і смачний рецепт, який окрім оригінальної подачі має і інші плюси. Наприклад, такі помідори лишаються міцними, смачними та не втрачають колір.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Желатин, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Отже, що ж нам треба для приготування?
Кількість помідорів – довільна. Обирайте стільки, ви плануєте заготувати на зиму. Це може бути і 2 кілограми і 10 кілограмів.
Що ж стосується маринаду, то тут кількість та об’єм інгредієнтів більш точний. Отже, вам необхідно взяти:
- 40 грамів харчового желатину;
- 2,5 літра води;
- 6 столових ложок цукрового піску;
- 3 столові ложки солі;
- 50-60 мілілітрів столового оцту.
Також в кожну банку необхідно покласти по одному горошку чорного перцю та по одному бутону гвоздики.
Як приготувати помідори в желатині на зиму
Налийте в ємність 0,5 літра води, засипте туди желатин та дайте йому набрякнути.
Потім візьміть каструлю, налийте туди 2 літра води, викладіть набряклий желатин, ввімкніть вогонь та грійте доти, доки желатин повністю не розтане.
Додайте всі інші інгредієнти, які вказані в рецепті маринаду та залишить маринад варитися на повільному вогні.
Візьміть м’ясисті кругленькі томати невеликого розміру.
Добре помийте, видаліть плодоніжки та поріжте на дві половинки.
Тепер візьміть попередньо вимиті банки та викладіть в них помідори. Старайтеся складати їх так, аби вони не торкалися одне одного своїми внутрішніми частинами.
Додайте спеції.
Тепер налийте в банки маринад та прикрийте їх кришками.
Візьміть велику каструлю, покладіть на дно тканину, поставте банки, налийте гарячу воду та стерилізуйте їх 20 хвилин.
Вода в каструлі повинна доходити до плічок банок і постійно кипіти!
Закатайте кришки та закрийте їх ковдрою на 3 години.
Ось і все. Такі смачні помідори можна зберігати як в холодильнику, так і в холодному підвалі або льоху. Готуйте таку консервацію та насолоджуйтеся її оригінальним смаком.