Використовуючи в домашніх умовах цей простий рецепт маринування капусти з буряком у Вас в одній заготовці вийде два смачних маринованих овоча. І буряк, і капуста, приготовані за цим швидким способом маринування, виходять хрусткі і соковиті. Смачна і проста зимова закуска до будь-якого столу!
Інгредієнти: Буряк, Капуста, Оцет, Сіль
Смачна маринована заготовка з овочів вийде якщо у Вас є:
- капуста середнього розміру – 1 шт .;
- буряк середнього розміру – 1-2 шт.
Для маринаду потрібно мати: на 1250 гр овочів піде 100 гр. солі і 100 гр. оцту.
Як швидко замаринувати капусту з буряком.
Капусту нарізаємо на 8-12 однакового розміру частин.
Буряк – на не великого розміру кружечки або половинки.
Укласти овочі в посуд для маринування, залити водою, закип’ятити з сіллю. Зверху долити оцет, укласти гніт і залишити для маринування на тиждень-півтора. Чим вище температура в приміщенні, де стоїть заготовка, тим коротше цей період.
Після того, як буряк, маринований з капустою, буде готовий, його можете перекласти в банки або інший, меншого розміру, посуд і відправити в холодильник на зберігання. При подачі на стіл, заготовку слід полити олією і / або додати свіжу нашатковану зелень і / або цибулю.
Ось як просто і швидко можна вдома маринувати такі звичні для всіх нас овочі, які за лічені дні перетворюються на смачну і корисну мариновану закуску.