Простий рецепт маринованого перцю без стерилізації

Простий рецепт маринованого перцю без стерилізації

У зимовий період вдалим доповненням до улюблених страв стане маринований болгарський перець. Сьогодні пропоную свій перевірений і простий рецепт маринованого перцю. Цю домашню заготовку оцінять любителі кисло-солоної смакової гами.

А покроково зроблені фото будуть наочно демонструвати основні етапи приготування цього домашнього рецепта.

Для заготівлі візьму:

  • 1 кг очищеного болгарського перцю;
  • 200 гр соняшникової домашньої олії (не магазинна);
  • 150 гр оцту;
  • 50 гр солі;
  • 1 л води.

Маринований перець.

Як маринувати перець без стерилізації

Для того, щоб приготувати цей рецепт не обов’язково брати гарні і добірні овочі. Болгарський перець, різний за кольором, очищаємо від перегородок і насіння, розрізаємо ножем на частини.

Маринований перець.

Складаємо щільно в каструлю і заливаємо водою. Вливаємо олію – 2 столові ложки.

Маринований перець.

Варимо 5 хвилин. Проварений перець виймаємо в окрему миску.

У каструлі залишаємо 1 літр відвару, іншу рідину зливаємо. Додаємо сіль, олію, оцет. Доводимо маринад до кипіння.

Маринований перець.

В трохи охолоджений маринад викладаємо перець і даємо настоятися 12 годин.

Через зазначений час маринований перець буде готовий і залишилося просто перекласти його в банку. Закрити потрібно капроновою, звичайнісінькою кришкою. Ставимо в холодильник.

Маринований перець.

Цей простий рецепт маринованого перцю, дозволяє зробити смачну і корисну заготовку на зиму. Смачний і гарний маринований болгарський перець чудово прикрасить стіл і буде добре поєднуватися як з основними стравами, так і з швидкими перекушуваннями.

Маринований перець.