Заготовити такий паштет з маслом можна з будь-якої (яловичої, курячої, свинячої) печінки. Однак, для закусочного масла, а саме так у нас вдома називають цю заготовку, я люблю брати печінку яловичу і масло несолоне. Приготування не являє собою нічого складного, тому, зробити все досить просто. Приступаємо.
Інгредієнти: Гвоздика, Горілка, Запашний перець, Масло, Печінку, Сіль, Чорний перець мелений
Як приготувати печінковий паштет з маслом.
Закип’ятимо горілочку і опустимо в неї 250 грам печінки, попередньо очищеної від плівок і жовчних проток. Перед бланшуванням обов’язково наріжте її на шматочки невеликого однакового розміру.
Варіть печінку хвилини 3, потім відкиньте її на сито.
Після повного охолодження шматків печінки, пропустіть їх три або чотири рази через м’ясорубку на якій стоїть найдрібніша решітка. Чим однорідніше буде печінковий паштет, тим більш гладким вийде закусочне масло.
Перемелене пюре з відвареної печінки змішайте з злегка розм’якшеним вершковим маслом (250 грам) і присмачте масу спеціями. Обов’язково покладіть сіль і помелений чорний перчик, а гвоздику і запашний перець – якщо Вам подобаються ці спеції.
Зберігайте масло з печінки в холодильнику, в ємності, що герметично закривається не більше 2-3 тижнів. Якщо ж хочете домашній паштет з печінки зберігати більш тривалий період, то розкладіть його в невеликі (порційні) морозостійкі коробочки і бережіть в морозилці.
Таке закусочне масло, в першу чергу, призначене для намазування на бутерброди, але ним добре, також, присмачувати відварну картоплю або додавати в різноманітні паштети.