Буряк з часником – це цікава гостра закуска, яка сподобається тим, хто любить страви з гостринкою. Він легко готується і чудово смакує з різними гарнірами.
Інгредієнти: Буряк, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Для приготування нам знадобиться:
- буряк – 1 кілограм;
- часник – 1 велика головка;
- пісок цукровий – 100 грамів;
- сіль – 1 чайна ложка;
- оцет – 100 мілілітрів;
- вода – 1 літр;
- олія соняшникова (рафінована) – 50 – 100 мілілітрів.
Як зробити салат з буряка з часником на зиму – покроково
Треба вибрати буряк, який не має пошкоджень. Найкраще для цього салату підходять коренеплоди середнього розміру.
Буряки необхідно добре вимити та зварити до напівготовності. В середньому, на це треба витратити близько 30-35 хвилин. Потім остудіть буряки і зніміть з них шкірку.
Доки буряк вариться – почистіть часник та поріжте його невеликими шматочками.
Також треба добре вимити банки, які будуть використовуватися для заготовки.
Охолоджений буряк поріжте соломкою. Пам’ятайте, що шматочки повинні буди не надто тонкими. Краще, щоб вони мали ширину майже 1 сантиметр.
Розкладіть соломку в банки, а зверху викладіть часник.
Далі закип’ятіть маринад, змішавши всі інгредієнти (оцет додають коли рідина вже кипить), залийте ним банки та поставте їх стерилізуватися в велику каструлю, попередньо закривши кришками.
Півлітрові банки треба стерилізувати 20 хвилин, а літрові – 35 хвилин. Після цього поставте банки догори дном та зачекайте, доки вони повністю охолонуть.
Такий салат не треба нічим приправляти перед подачею на стіл. Єдине, що можна додати – це трохи олії.
Заготовка має зберігатися в темному місті. Для цього підійде як льох, так і кухонна шафа.
Такий салат стане чудовим додатком до багатьох страв.