Джем – желеподібний продукт, що включає в себе шматочки фруктів. Зварити смачний джем з сливи і суниці в домашніх умовах досить легко, якщо дотримуватися правил приготування. Головна відмінність джему від інших аналогічних заготовок в тому, що фрукти повинні добре розваритися.
Інгредієнти: Ванілін, Вода, Сливи, Суниця, Цукор
Вариться джем набагато простіше, ніж інші солодкі заготовки з сливи.
Складові:
- 1 кг + 1 стакан цукрового піску;
- 1 кг сливи (кисло-солодкого);
- 0,5 склянки води;
- 1 стакан суниці;
- 0,5 пакетика ваніліну.
Як зварити джем з сливи з суницею на зиму
Перед тим як почати варити, потрібно підготувати основні продукти. Сливу промиваємо і даємо стекти воді, помістивши її в друшляк. Потім, плоди потрібно розрізати на четвертинки, вийнявши кісточки. Від шкірки її очищати не потрібно.
Висипавши отриману масу в каструлю з товстими стінками, доливаємо туди ж воду і даємо покипіти 7 хвилин. Потім, зменшивши вогонь і перемішавши, варимо ще хвилин 20.
Починаємо всипати цукор. Для сливового джему з суницею, цукор потрібно всипати по одній склянці, кожні 5 хвилин і ретельно перемішувати. Мішати найкраще дерев’яною лопаткою з довгою ручкою, дістаючи до самого дня.
Після того, як весь цукровий пісок буде засипаний в заготовку, залишаємо її покипіти ще близько півгодини, щоб джем загус.
За 10 хвилин до закінчення варіння, додамо ванілін і суницю. Суницю можна замінити замороженою полуницею. Таке не велике доповнення додасть нашому джему з сливи приголомшливий запах і смак.
У стерилізовані банки потрібно розкласти гарячий продукт і дати постояти близько 5 хвилин, після чого закатати.
Взимку, відкривши баночку з таким сливовим джемом, ви будете вдячні собі за те, що не полінувалися і скористалися цим простим поетапним рецептом.