Простий і смачний джем зі слив і суниці на зиму

Джем – желеподібний продукт, що включає в себе шматочки фруктів. Зварити смачний джем з сливи і суниці в домашніх умовах досить легко, якщо дотримуватися правил приготування. Головна відмінність джему від інших аналогічних заготовок в тому, що фрукти повинні добре розваритися.

Вариться джем набагато простіше, ніж інші солодкі заготовки з сливи.

Складові:

  • 1 кг + 1 стакан цукрового піску;
  • 1 кг сливи (кисло-солодкого);
  • 0,5 склянки води;
  • 1 стакан суниці;
  • 0,5 пакетика ваніліну.

Як зварити джем з сливи з суницею на зиму

Перед тим як почати варити, потрібно підготувати основні продукти. Сливу промиваємо і даємо стекти воді, помістивши її в друшляк. Потім, плоди потрібно розрізати на четвертинки, вийнявши кісточки. Від шкірки її очищати не потрібно.

Джем із слив і суниці на зиму

Висипавши отриману масу в каструлю з товстими стінками, доливаємо туди ж воду і даємо покипіти 7 хвилин. Потім, зменшивши вогонь і перемішавши, варимо ще хвилин 20.

Джем із слив і суниці на зиму

Починаємо всипати цукор. Для сливового джему з суницею, цукор потрібно всипати по одній склянці, кожні 5 хвилин і ретельно перемішувати. Мішати найкраще дерев’яною лопаткою з довгою ручкою, дістаючи до самого дня.

Джем із слив і суниці на зиму

Після того, як весь цукровий пісок буде засипаний в заготовку, залишаємо її покипіти ще близько півгодини, щоб джем загус.

За 10 хвилин до закінчення варіння, додамо ванілін і суницю. Суницю можна замінити замороженою полуницею. Таке не велике доповнення додасть нашому джему з сливи приголомшливий запах і смак.

Джем із слив і суниці на зиму

У стерилізовані банки потрібно розкласти гарячий продукт і дати постояти близько 5 хвилин, після чого закатати.

Джем із слив і суниці на зиму

Взимку, відкривши баночку з таким сливовим джемом, ви будете вдячні собі за те, що не полінувалися і скористалися цим простим поетапним рецептом.

Джем із слив і суниці на зиму