Щорічно, старанні господині, займаючись консервацією на зиму, пробують 1-2 нових рецепта. Ця заготовка – простий і дуже смачний салат, який ми називаємо “Кабачковий Анкл-бенс”. Він обов’язково вам сподобається і перейде в скарбничку улюблених перевірених заготовок.
Інгредієнти: Болгарський перець, Кабачки, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор
Зробити його дуже легко, а результат – шалено смачний!
Вам знадобляться такі продукти:
- кабачок – півтора кг;
- перець болгарський (солодкий) і цибуля – по 6 шт .;
- томати (червоні) – 1 кг;
- олія рослинна – 2/3 склянки;
- цукор – 2/3 склянки;
- сіль – 2 ст. л .;
- оцет (9-процентний) – половина склянки.
Як приготувати Анкл-бенс з кабачків
Перше, що потрібно зробити, це всі овочі вимити, почистити і підготувати: перчик і кабачки нарізати соломкою, цибулю – півкільцями, а помідори прогнати через м’ясорубку. Розмір овочів що нарізаються видно на фото вище.
Якщо кабачки молоденькі, то шкірку з них годі й зчищати. Вона м’яка і в готовому салаті відчуватися не буде.
Маринад для салату готується дуже просто: в каструльці змішується рослинна олія, цукор, сіль, оцет. У киплячий маринад по черзі кладуть: кабачки, цибулю, перець болгарський і томат.
Інтервал між закладкою овочів складає 5 хвилин.
Після того, як додані овочі, салат потрібно проварити, періодично помішуючи, 10 хвилин, і можна закривати.
У чисті і простерилізовані баночки розкладаємо кабачковий Анкл-бенс і заеатують.
З тієї кількості продуктів, яку зазначено в рецепті, в результаті виходить 6-7 півлітрових баночок салату!
Замість кабачків за таким рецептом можна закрити на зиму і гарбуз. Виходить трохи інша на смак, але не менш смачна заготівля.