Простий, але дуже смачний салат Анкл-бенс з кабачків

Щорічно, старанні господині, займаючись консервацією на зиму, пробують 1-2 нових рецепта. Ця заготовка – простий і дуже смачний салат, який ми називаємо “Кабачковий Анкл-бенс”. Він обов’язково вам сподобається і перейде в скарбничку улюблених перевірених заготовок.

Зробити його дуже легко, а результат – шалено смачний!

Зимовий салат Анкл-бенс з кабачків

Вам знадобляться такі продукти:

  • кабачок – півтора кг;
  • перець болгарський (солодкий) і цибуля – по 6 шт .;
  • томати (червоні) – 1 кг;
  • олія рослинна – 2/3 склянки;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • сіль – 2 ст. л .;
  • оцет (9-процентний) – половина склянки.

Як приготувати Анкл-бенс з кабачків

Перше, що потрібно зробити, це всі овочі вимити, почистити і підготувати: перчик і кабачки нарізати соломкою, цибулю – півкільцями, а помідори прогнати через м’ясорубку. Розмір овочів що нарізаються видно на фото вище.

Зимовий салат Анкл-бенс з кабачків

Якщо кабачки молоденькі, то шкірку з них годі й зчищати. Вона м’яка і в готовому салаті відчуватися не буде.

Маринад для салату готується дуже просто: в каструльці змішується рослинна олія, цукор, сіль, оцет. У киплячий маринад по черзі кладуть: кабачки, цибулю, перець болгарський і томат.

Зимовий салат Анкл-бенс з кабачків

Інтервал між закладкою овочів складає 5 хвилин.

Зимовий салат Анкл-бенс з кабачків

Після того, як додані овочі, салат потрібно проварити, періодично помішуючи, 10 хвилин, і можна закривати.

У чисті і простерилізовані баночки розкладаємо кабачковий Анкл-бенс і заеатують.

Зимовий салат Анкл-бенс з кабачків

З тієї кількості продуктів, яку зазначено в рецепті, в результаті виходить 6-7 півлітрових баночок салату!

Замість кабачків за таким рецептом можна закрити на зиму і гарбуз. Виходить трохи інша на смак, але не менш смачна заготівля.