Ви вже консервували маринований аґрус? Якщо ще не чули про цей рецепт, будь ласка, спробуйте приготувати. Смак оригінальний: кисло-солодкий з ароматом зеленого літа. Поділіть ваш щедрий аґрусовий врожай, зоставивши певну частину для відтворення даного цікавого рецепту. Вам сподобається, обіцяємо!
Інгредієнти: Агрус, Вода, Гвоздика, Запашний перець, Лавровий лист, Оцет, Цукор
Підберіть час для збору ягід, які повинні бути трішки в недозрілому стані. Зривайте з кущів аґрус більшого розміру, бо так краще для цього рецепту.
Підготуйте наступні інгредієнти для маринування: плоди аґрусу, маринад (на 1 літр води – 0,5 кг цукру).
Спеції для маринаду: лаврове листя, кілька горошин запашного перцю, 4 шт. гвоздики, 0,5 склянки оцту 9%, корицю (за бажанням).
Почніть процес консервування з води для маринаду, яку потрібно налити у каструлю чи іншу металеву ємність. Потім висипайте у неї цукор, перець, гвоздику і лавровий лист, доведіть до кипіння, Хай суміш охолодиться та потім вливайте оцет.
Мабуть, найбільше часу ви витратите, щоб підготувати кожну ягідку аґрусу. Бо її треба проколоти з різних сторін. Такий процес захищає плоди від лопання, коли вони потраплять під киплячу рідину.
Коли кожен плід “отримав свій укол”, розкладіть усю кількість по банкам і заливайте їх маринадом.
Повні банки тепер потрібно відправити на гарячу стерилізацію на 15-30 хвилин. І лише тепер тару з аґрусом можете закрутити кришками.
Маринований аґрус – незвичайна новинка на вашому столі, тому гості із задоволенням скуштують цю страву. А родичі не пожалкують компліментів для сміливої господині, як ви!
Та до цього моменту зберігайте банки в прохолодному місці без доступу вологи та сонячного проміння.
Ягоди аґрусу ліпше подавати до тих же других страв, що і мариновані овочі. Також цікаво поєднуються мариновані ягідки з вареними та свіжими овочами у різних зимових салатах.