Прості рецепти з агрусу на зиму: агрус маринований – як приготувати в домашніх умовах.

Ви вже консервували маринований аґрус? Якщо ще не чули про цей рецепт, будь ласка, спробуйте приготувати. Смак оригінальний: кисло-солодкий з ароматом зеленого літа. Поділіть ваш щедрий аґрусовий врожай, зоставивши певну частину для відтворення даного цікавого рецепту. Вам сподобається, обіцяємо!

Підберіть час для збору ягід, які повинні бути трішки в недозрілому стані. Зривайте з кущів аґрус більшого розміру, бо так краще для цього рецепту.

Підготуйте наступні інгредієнти для маринування: плоди аґрусу, маринад (на 1 літр води – 0,5 кг цукру).

Спеції для маринаду: лаврове листя, кілька горошин запашного перцю, 4 шт. гвоздики, 0,5 склянки оцту 9%, корицю (за бажанням).

Почніть процес консервування з води для маринаду, яку потрібно налити у каструлю чи іншу металеву ємність. Потім висипайте у неї цукор, перець, гвоздику і лавровий лист, доведіть до кипіння, Хай суміш охолодиться та потім вливайте оцет.

Мабуть, найбільше часу ви витратите, щоб підготувати кожну ягідку аґрусу. Бо її треба проколоти з різних сторін. Такий процес захищає плоди від лопання, коли вони потраплять під киплячу рідину.

Коли кожен плід “отримав свій укол”, розкладіть усю кількість по банкам і заливайте їх маринадом.

агрус маринований

Повні банки тепер потрібно відправити на гарячу стерилізацію на 15-30 хвилин. І лише тепер тару з аґрусом можете закрутити кришками.

агрус маринований
Фото. Агрус маринований – прості рецепти

Маринований аґрус – незвичайна новинка на вашому столі, тому гості із задоволенням скуштують цю страву. А родичі не пожалкують компліментів для сміливої господині, як ви!

Та до цього моменту зберігайте банки в прохолодному місці без доступу вологи та сонячного проміння.

Ягоди аґрусу ліпше подавати до тих же других страв, що і мариновані овочі. Також цікаво поєднуються мариновані ягідки з вареними та свіжими овочами у різних зимових салатах.