Коли влітку дозрівають перші сливи-алича, завжди прагну зробити з неї різні заготовки на зиму. Сьогодні буду варити смачне і просте варення з аличі без кісточок в духовці. Але, за цим рецептом виходить не зовсім звичайна заготовка, так як в варення додається кориця.
Інгредієнти: Алича, Вода, Гвоздика, Кориця, Цукор
Добавка такої ароматної спеції впливає на смак і аромат готового варення. Незвичний смак полонить з першої спроби і важко зупинитися поки не побачиш дно банки. ? Таке варення з аличі добре підійде як солодке доповнення до чаю.
Складові:
- алича – 5 кг;
- цукор – 5 кг;
- вода – 3 склянки;
- гвоздика – по 1 шт .;
- мелена кориця – 1/4 ч. л.
Як приготувати варення з аличі
Перед тим як почати варити, треба підготувати інгредієнти.
Аличу миємо, даємо стекти воді, розрізаємо ножем на дві половинки.
З цукру і води варимо сироп: цукор заливаємо водою і доводимо до кипіння, відставляємо з вогню.
У цей сироп засипаємо ягоди, перемішуємо і залишаємо на 2 години.
У розігріту до 150 градусів духовку розміщуємо наше майбутнє варення. Готувати його потрібно 1 година 30 хвилин, протягом приготування 2-3 рази перемішуємо, щоб не пригоріло. Хвилин за 15 до закінчення варіння додаємо мелену корицю.
Готове варення з аличі розливаємо по стерилізованих банках і щільно закупорюємо.
Для тих, хто любить різноманітність і різні нові смаки, можна в деякі баночки додати по гвоздичці.
Солодку домашню заготовку зберігати в темному прохолодному приміщенні. Вживати варення з аличі краще з печивом або намазувати на хліб або здобні булочки. Взимку, воно відмінно підходить для приготування компотів. Ароматне варення, приготоване за цим рецептом, буде вам хорошим помічником в будь-яких випадках. ?