Осінь вражає своїми золотими фарбами, тому, хочеться зберегти цей настрій і для холодних зимових днів. Варення з гарбуза і сливи аличі жовтого кольору з м’ятою – це відмінне рішення для поєднання і отримання потрібного кольору і смаку солодкої заготовки.
Інгредієнти: Алича, Гарбуз, М'ята, Цукор
Гарбуз подарує свій колір, смак і користь. Алича додасть аромат і кислинку. М’ята внесе свою нотку неповторного аромату і з’єднає інгредієнти в єдине ціле. Приготувати таке незвичайне варення допоможе цей простий рецепт з покроково зробленими фото.
Нам потрібно:
- гарбуз 200 гр;
- алича 200 гр;
- цукор 300-400 гр;
- м’ята 1-2 гілочки (за смаком).
Як зварити варення з гарбуза і сливи
Починаючи варити варення, перше, що слід зробити – підготувати всі необхідні для нього продукти.
Шматочок гарбуза очистити від шкірки, видалити кісточки, вимити. Аличу промити під проточною водою, перебрати, щоб не було зіпсованих ягід.
З аличі видалити кісточки, розрізавши ягоди на дві частини. Гарбуз нарізати смужками уздовж, а потім, невеликими кубиками як на фото.
Висипати в зручну ємність кубики гарбуза і часточки аличі. Пересипати цукром, щоб ягоди і гарбуз пустили сік.
Додати гілочки м’яти. Перемішати і залишити на пару годин.
Коли сливи і гарбуз пустили сік, слід відправити ємність з варенням на вогонь.
Довести вміст до закипання. В цей час по дому відразу пошириться чарівний аромат. Варити на слабкому вогні не більше 15 хвилин, помішуючи. В кінці приготування м’яту можна прибрати, вона вже подарувала заготівлі свій смак і аромат.
Готове гарбузове варення розлити по підготовлених баночках.
Закрити спеціальними кришками. Перевернути баночки з помаранчевими ласощами і накрити теплим рушником. Залишити до охолодження. В кінці прибрати на зберігання в темне прохолодне приміщення.
Ароматне і смачне, яскраво помаранчеве наповнення баночки подарує взимку заряд бадьорості і гарного настрою, а смакові якості вразять всі найсміливіші очікування. Домашнє варення з гарбуза і жовтої сливи з м’ятою стане улюбленими ласощами для всієї родини.