Серпень – місяць масового збору врожаю динь і, чому б, не зробити з них на зиму ароматне і смачне варення. У суворі і холодні зимові вечори воно допоможе вгамувати голод, зігріє і нагадає про тепле літо, яке, неодмінно прийде знову.
Інгредієнти: Ваніль, Диня, Лимон, Пектинова добавка, Цукор
З дині виходить неймовірно смачне і ароматне варення, після варіння якого неповторний запах залишається ще довгий час на кухні і у всій квартирі. А головне, що для приготування заготовки пропоную свій простий і дуже швидкий рецепт, який не завдасть вам зайвого клопоту, а покроково зроблені фото-картинки, допоможуть легко зрозуміти технологію приготування.
Для заготівлі нам буде потрібно на 2 банки по 500 гр:
- диня – приблизно 2 кг;
- цукор – 500 гр;
- ванілін 1 пакетик (2 гр), можна використовувати ваніль в стручку;
- цедра 1 лимона;
- сік 1 лимона;
- пектин 1 пакетик (20 гр).
Зверніть увагу: для цього рецепта краще брати м’яку не хрустку, але ароматну і солодку диню
Як варити варення з дині на зиму
Перше, що потрібно зробити, це простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним способом. Як це роблю я – видно на картинках нижче.
Далі, чистимо і ріжемо диню на середні шматочки, змішуємо їх з цукром і ваніліном в каструлі, доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин.
Тим часом, окремо знімаємо цедру з лимона і видавлюємо сік в приготовлену склянку.
Додаємо до провареної з цукром і ваніллю дині вичавлений лимонний сік, цедру і пектин, добре перемішуємо і варимо ще 5 хвилин до появи великих бульбашок. На фото їх добре видно.
Відставляємо з вогню і даємо “заспокоїтися”.
Переливаємо варення в стерилізовані банки.
І закатуємо будь-яким зручним способом.
Зберігаємо, так швидко і просто приготовлене, але дуже ароматне і смачне варення з дині з лимоном в прохолодному темному місці, а у відкритому вигляді – в холодильнику.
При бажанні, в цьому рецепті лимон можна просто замінити апельсином, а якщо не любите ванілі, то і без неї можна легко обійтися. Одним словом, підганяйте склад варення з дині під свій смак.
Бажаємо вам гарного настрою і приємних, солодких зимових вечорів!