Засмажка з помідорів – це цікава альтернатива звичайній заморозці. Вона більш зручна та дозволяє зекономити час, який ви будете витрачати на приготування борщів, рагу та інших страв, де може знадобитися така засмажка.
Інгредієнти: Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Чорний перець мелений
Ми пропонуємо дуже простий рецепт. Тому ви зможете швидко зробити заморозку, якою будете користуватися всю зиму.
Для її приготування знадобляться найпростіші інгредієнти: помідори, сіль, цукор, мелений перець. Також для смаження треба взяти соняшникову олію.
Як приготувати засмажку з помідорів на зиму
Помідори необхідно помити та дуже дрібно порізати. Що ж стосується шкірки, то ви самі можете вирішити, зняти її чи ні. Якщо будете знімати – зробіть надріз навхрест в районі плодоніжки та занурте плоди в окріп на 30-60 секунд. Завдяки такій простій процедурі, шкірка зніметься без зусиль і за лічені секунди.
Далі розігрійте на пательні олію, викладіть туди помідори, додайте чорний перець, сіль та цукор. Також, якщо бажаєте, може додати цибулю, часник, трави, спеції. Завжди орієнтуйтеся не тільки на рецепт, а і на власні смаки та побажання.
Коли томати просмажаться протягом 5-ти хвилин, додайте трохи води, потім закрийте сковорідку кришкою і тушкуйте страву 10-20 хвилин. Чим більші та твердіші помідори – тим довше їх треба готувати. Коли маса стане однорідною – можете її вимикати.
Тепер треба почекати, доки вона вистигне та розкласти в форми.
обирайте форми, з яких можна буде легко дістати засмажку. Найкраще підійдуть форми для льоду або кексів.
Поставте формочки в морозилку, почекайте кілька годин до повного замороження маси, а потім дістаньте її та перекладіть в пакет чи контейнер.
Тепер у вас є порційна засмажка, яку можна класти в будь-які страви.