Вважається, що яблука потрапили в Європу з Центральної Азії. За тривалий період вживання людством цих корисних плодів виведена величезна кількість різноманітних сортів яблунь, що відрізняються часом дозрівання і смаковими якостями.
Інгредієнти: Яблука
Яблука – низькокалорійний продукт, в 100 грамах якого міститься всього 47 ккал. Зате в яблуках багато різних вітамінів, і їх кількість залежить від сорту і строків зберігання цього продукту. Чим довше зберігаються яблука, тим менше в них вітамінів.
Крім вітамінів яблука містять велику кількість пектинових речовин, що позитивно впливає на рівень цукру в крові і є прекрасною профілактикою діабету. Вживання яблук сприяє скороченню процесу утворення сечової кислоти і розпаду мурашиної. У зв’язку з цим дієтологи рекомендують яблука хворим на атеросклероз, ревматизм, хронічну екзему, подагру і інші захворювання суглобів і шкіри.
Яблука чудово очищають кров, тому їх корисно вживати хворим на гіпотонію. Ці плоди сприяють зміцненню нігтів і волосся, покращують тонус шкіри і гостроту зору, а також незамінні при лікуванні нервових захворювань.
За допомогою яблук лікують лімфатичну систему. Корисні речовини, наявні в складі яблук, допомагають організму ефективніше засвоювати залізо з інших продуктів харчування, що позитивно позначається на рівні гемоглобіну і стані крові.
Для того, щоб забезпечити організм якомога більшою кількістю корисних речовин, яблука необхідно вживати в свіжому вигляді і бажано разом з шкіркою, в якій міститься більша кількість пектину, флавоноїдів і вітамінів, ніж в самій м’якоті.
Бажано вживати яблука, не нарізаючи їх, так як при нарізанні велика кількість вітаміну С втрачається через окислення. Фахівці рекомендують після кожного прийому їжі з’їдати по яблуку, воно посилить процеси травлення і очистить зуби природним шляхом від залишків їжі.
Оскільки яблука містять велику кількість рідини і мало калорій, їх рекомендують всім, хто стежить за своєю фігурою і не бажає набирати зайві кілограми.
Останнім часом вченим вдалося довести, що в яблучному насінні містяться біологічно активні речовини, що запобігають онкологічним захворюванням, а також вітаміни і ферменти. Однак не варто вживати більше, ніж 3-4 насінини в день, так як крім корисних речовин в них міститься небезпечна синильна кислота, яка у великих кількостях може викликати отруєння організму.
Бажано зберігати яблука в натуральному вигляді, не переробляючи їх. Якщо дотримуватися правил зберігання, яблука довго залишаться свіжими, і не будуть псуватися.
У тих випадках, коли немає можливості зберегти яблука в свіжому вигляді, їх сушать, мочать або консервують.