Правильне варення з червоної смородини з цілими ягодами

Правильне варення з червоної смородини з цілими ягодами

Багато хто знає як приготувати желе або джем з червоної смородини, а ось як зробити варення з порічок знають не всі. Пропонуємо приготувати на зиму смачне, корисне та правильне варення з червоної смородини з цілими ягодами. Зауважу, що готувати його зовсім просто. До роботи!

Правильне варення з червоної смородини з цілими ягодами
Фото. Стигла червона смородина для варення

Склад заготовки:

  • 1 кг червоної смородини,
  • 1,8 кг цукру,
  • 1 л води.

Як приготувати варення з червоної смородини з цілими ягодами

Варка варення починається з того, що потрібно ягоди, відокремити від грон та вимити. Покласти у дуршлаг та дати можливість стекти воді.

Тим часом води та цукру варимо сироп. У ємність з горячим цукровим сиропом занурюємо порічки, перемішуємо та відставляємо на 8 годин.

Зціджуємо сироп крізь друшляк, відокремивши таким чином цілі ягідки.

“Голий” сироп уварюємо та охолоджуємо.

Див. також: Домашнє вишневе варення 5 хвилинка без кісточок

В охолоджений сироп додаємо ягоди та доварюємо варення до готовності.

Залишається просто розлити заготовку по підготовленим баночкам та закрити кришками. Після того як варення з червоної смородини з цілими ягодами охолоне відкладаємо у те місто, де воно буде зберігатись до зими.

Правильне варення з червоної смородини з цілими ягодами

Пропонуємо переглянути і відео-рецепт як варити правильне варення з червоної смородини з цілими ягодами від авторки з ютуба Ірини Медведьової.

Як бачите, зробити варення смородинове зовсім просто. Солодка заготовка з червоної смородини взимку послужить і доповненням до чаю, і “мікстурою” від застуди. А можна використовувати для прошарування бісквітів, для начинки пирогів … Кожна господиня знайде своє застосування для цих ягідних ласощів.

Див. також: Янтарне варення з жовтої черешні