Повидло з груш на зиму або як зробити грушеве повидло – смачний домашній рецепт.

Смачне повидло з груш готують з дуже стиглих або навіть більше, ніж стиглих плодів. У деяких рецептах для збагачення смаку додають прянощі, спеції, лимонну кислоту. Грушеве повидло рекомендується вживати людям, які мають труднощі з роботою нирок і печінки. Воно відмінно тонізує.

Як варити повидло з груш на зиму.

груші

Приготувати повидло дуже просто. Потрібно відібрати стиглі плоди, зняти шкірку, нарізати на тоненькі часточки. Серцевина для повидла теж не використовується.

Тепер, часточки груш можна загорнути в марлю для зручності бланшування. У каструлю наливається 500-700 мл води, поміщається туди груша і вариться до стану м’якості.

Протерши готову груші через сито, потрібно перекласти її в грушевий відвар і продовжувати уварювати до тих пір, поки не залишиться половина всього обсягу.

Після цього потрібно всипати цукор-пісок і лимонну кислоту, перемішати і варити, поки повидло не буде готове.

Тепер його розкладають в заздалегідь підготовлені банки і закупорюють.

На 1 кг очищених стиглих плодів необхідно відміряти 0,5 кг цукру-піску і 2-3 щіпки лимонної кислоти.

Ось і весь секрет приготування повидла з груш. Воно завжди виходить досить солодким, так як стиглі плоди містять в собі багато цукру. Таке грушеве повидло можна застосувати як начинку для випічки і різних десертів.