Повидло з білого наливу – рецепт заготовки на зиму домашнього яблучного повидла

Домашнє яблучне повидло з білого наливу – це дуже смачна та солодка заготовка, яка буде доречна до зимового столу.  Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування такої заготовки. Вам не доведеться витрачати багато часу, а страва вийде просто чудовою.

Плюс повидла полягає в тому, що для його приготування можна використовувати перезрілі та трохи зіпсовані плоди. А оскільки білий налив швидко псується – це ідеальне рішення проблеми, яка виникає, коли яблук занадто багато, вони перезріли і викидати шкода.

Яблука треба помити, почистити від шкірки, видалити з них серцевинки та пошкоджені місця. Після цього необхідно потерти фрукти на тертці або дуже дрібно порізати.

Далі треба зважити яблука, аби визначити, скільки цукру взяти на повидло. Для 1-го кілограма яблук необхідно 0,5 кілограма цукру. До речі, для повидла з інших фруктів беруть більше цукру. Але білий налив і так достатньо солодкий.

Пересипте яблука цукром, накрийте кришкою та залишіть настоюватися протягом 30-ти хвилин. Це потрібно, щоб яблука пустили сік.

Після цього поставте каструлю на маленький вогонь та варіть, постійно помішуючи.

Щоб яблука не карамелізувалися ( а це з ними відбувається, якщо їх довго варити), а стали твердими, необхідно варити повидло в кілька етапів.

Треба довести масу до кипіння, проварити 10 хвилин, зняти з вогню і охолодити. Потім знову проварити 5-10 хвилин і охолодити. Так необхідно зробити 3-4 рази, аж доки яблука не розваряться. Щоб це сталося швидше – можна їх подрібнити за допомогою блендера.

 

Та все ж таки, блендер варто використовувати лише в крайньому випадку. Бо через нього повидло стане дуже рідким і його буде незручно мазати на хліб, чи класти у вигляді начинки.

Готове повидло має однорідну консистенцію, та дуже гарний карамельний колір.

Після цього лишилося тільки взяти стерилізовані банки, розлити в них повидло, закатати, закутати рушником або ковдрою та лишити вистигати.

В прохолодному місці (підвал, холодильник) таке повидло може зберігатися 2 роки, а при кімнатній температурі (кухонна шафа, комора) – 1 рік.

А це відео присвячене дуже простому і універсальному рецепту повидла з яблук сорту “Білий налив”: