Повидло з аличі неймовірно яскраве і ароматне. Його можна використовувати не тільки для бутербродів, але в якості прикраси десертів.
Проблема приготування повидла з аличі тільки в одному – це видалення кісточок. У деяких сортах аличі кісточку відокремити практично неможливо без втрати доброї половини м’якоті. Тому найчастіше аличу варять прямо з кісточками. Це дещо подовжує процес приготування повидла, але на жаль, іншого варіанту немає.
Алича зазвичай досить кисла, тому цукру потрібно брати в пропорції 1: 1. Але перш ніж додавати цукор, потрібно розібратися з кісточками.
Вимийте аличу, складіть її в каструлю, налийте води (приблизно одну склянку).
Накрийте каструлю кришкою і поставте на плиту, включивши найслабший газ. Коли вода в каструлі закипить, зменшіть ще газ, нехай алича «томиться» протягом 20 хвилин.
Цього часу достатньо, щоб алича розварилася і кісточки відійшли від м’якоті.
Візьміть велике сито і перетріть аличу, відокремлюючи шкірку і кісточки.
Тепер уже можна додати цукор і уварюють повидло до готовності.
Так як алича і так кисла, то лимонну кислоту сюди додавати не варто, а ось кориця добре поєднується з ароматом аличі.
Розлийте гаряче повидло в підготовлені банки і закататайте.
Повидло з аличі можна зберігати в кухонній шафці до року і не турбуватися про погіршення його якості.
Як приготувати повидло з аличі на зиму, дивіться на відео: