Повидло з аличі на зиму: рецепт приготування в домашніх умовах

Повидло з аличі на зиму: рецепт приготування в домашніх умовах

Повидло з аличі неймовірно яскраве і ароматне. Його можна використовувати не тільки для бутербродів, але в якості прикраси десертів.

Проблема приготування повидла з аличі тільки в одному – це видалення кісточок. У деяких сортах аличі кісточку відокремити практично неможливо без втрати доброї половини м’якоті. Тому найчастіше аличу варять прямо з кісточками. Це дещо подовжує процес приготування повидла, але на жаль, іншого варіанту немає.

Алича зазвичай досить кисла, тому цукру потрібно брати в пропорції 1: 1. Але перш ніж додавати цукор, потрібно розібратися з кісточками.

Вимийте аличу, складіть її в каструлю, налийте води (приблизно одну склянку).

Накрийте каструлю кришкою і поставте на плиту, включивши найслабший газ. Коли вода в каструлі закипить, зменшіть ще газ, нехай алича «томиться» протягом 20 хвилин.

Цього часу достатньо, щоб алича розварилася і кісточки відійшли від м’якоті.

Візьміть велике сито і перетріть аличу, відокремлюючи шкірку і кісточки.

Тепер уже можна додати цукор і уварюють повидло до готовності.

Так як алича і так кисла, то лимонну кислоту сюди додавати не варто, а ось кориця добре поєднується з ароматом аличі.

Розлийте гаряче повидло в підготовлені банки і закататайте.

Повидло з аличі можна зберігати в кухонній шафці до року і не турбуватися про погіршення його якості.

Як приготувати повидло з аличі на зиму, дивіться на відео: