Помідори у власному соку – це смачна дієтична страва яка сподобається тим, хто любить мариновані томати, але не хоче вживати їжу з надлишком цукру та спецій.
Інгредієнти: Лавровий лист, Помідори, Сіль, Чорний перець горошком
Для приготування треба взяти помідори сорту “сливки”, які мають діаметр не більше 3-4-х сантиметрів.
Спочатку необхідно зняти з помідорів шкірку. Для цього треба зробити хрестоподібний надріз на нижній частині помідора, відправити його в окріп на 1 хвилину і потім можна буде дуже легко зняти з нього шкірку.
Далі треба приготувати сік. Для цього можна брати всі помідори, які не підійшли по розміру чи мали якісь пошкодження.
Приготування томатного соку
Треба добре промити помідори в воді (зробіть це кілька разів), зрізати плодоніжки, вирізати всі пошкодженні місця. Далі нарізати їх на шматочки і проварити, щоб томати стали м’якими. Після цього лишіть їх вистигати, а потім протріть крізь сито. Так ви отримаєте чистий сік.
Далі додайте в нього лавровий лист, чорний перець і сіль з розрахунку 20-30 грамів на 1 літр соку. Закип’ятить маринад і постарайтеся якомога швидше залити ним помідори (термін придатності соку – всього 60 хвилин).
Складіть помідори в чисті банки, залийте їх гарячим соком та стерилізуйте при температурі 110 градусів за Цельсієм:
- півлітрові – 5-8 хвилин;
- літрові – 10-12 хвилин.
Щоб вода мала потрібну температуру – коли вона закипить, додайте 2 столові ложки солі.
Такі помідори добре зберігаються, хоча в них немає оцту. А смак у них – наче у свіжих.