Солоні помідори з морквою – це цікава і оригінальна заготовка, яку ніколи не буде соромно подати до святкового столу.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Лавровий лист, Морква, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Часник
Для соління можна використовувати як відра і дерев’яні діжки, так і великі емальовані каструлі. Морква в такі соління додається заради того, щоб вони не перекисали.
Як солити помідори з морквою холодним способом
Помідори і моркву необхідно вибирати в пропорції 10 частин помідорів до 1 частини моркви. Обирайте тільки стиглі гарні томати без будь-яких пошкоджень.
Готуючи помідори до засолювання, не обрізайте у них хвостики. Так ви допоможете томатам тримати форму.
Моркву потріть на тертці.
Вимийте помідори та складіть їх в ємність, присипавши морквою.
Також в соління треба додати: червоний пекучий перець, часточки часнику, зелень петрушки, сухий лавровий лист. Спеції можна додавати за смаком, але слідкуйте за тим, аби їх маса не перевищувала масу моркви.
Візьміть відро води, розчиніть в ньому 500 грамів солі та залийте томати таким холодним розсолом.
Далі покладіть зверху чисту тканину (натуральну), притисніть томати дерев’яним колом, а зверху помістіть гніт. Це може бути звичайний великий важкий камінь.
Після цього можете переставляти ємність з помідорами в підвал чи інше приміщення, де достатньо холодно і темно.
Слідкуйте, аби на поверхні заготовки не з’являлась цвіль. Якщо ви її побачите – зразу ж приберіть. Для цього треба просто зняти тканину, прополоскати її, а потім зняти нею цвіль. Потім ще раз промити серветку в чистій воді і повернути її на місце.
Завдяки таким простим процедурам, соління буде зберігатися всю зиму, радуючи вас ароматом та приємним смаком.