Уже кілька років поспіль природа дарує всім, хто любить поратися на городі, щедрий урожай помідорів.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Запашний перець, Зелень петрушки, Кріп, Лавровий лист, Морква, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Що робити, якщо вже законсервовано всього потроху: помідори мариновані , кетчуп домашній , помідори в желе і аджика , а томати все не закінчуються? Вирішила цього року спробувати рецепт своєї куми «Помідори по-корейськи» – легкий в приготуванні, недорогий, цікавий, яскраво і красиво виглядає на тарілці. Після того як перша банку була відкрита, ми зрозуміли, що це найсмачніший рецепт такої заготовки. Крім того, що овочі мають чудовий смак, так ще й маємо в одній банці і салат, і закуску. Одним словом, дуже практично, зручно і смачно.
Як приготувати помідори по-корейськи на зиму
Перше, що потрібно зробити, так це підготувати тару для овочів. Однолітрові банки, в яких будуть зберігатися томати з морквою, ретельно миємо, перевертаємо на чистий рушник і сушимо. Стерилізувати банки немає необхідності, оскільки вони будуть стерилізувати разом з помідорами.
Потім, в теплій воді миємо помідори, обрізаємо місце плодоніжки і акуратно розрізаємо помідор на половинки. Важливо, щоб томати були середніх розмірів, бажано, плоди «сливові». Вони щільніші, ніж інші популярні зараз сорти, тому, немає ризику, що «розлізуться» в банці.
Підготовлені помідори відставляємо в сторону і готуємо моркву: миємо, чистимо і тремо на тертці для моркви по – корейськи. Увага: нічим не заправляємо!
Ще одна важлива перевага цього чудового рецепту в тому, що ми можемо взяти будь-яку кількість моркви і помідорів, вистачило б банок! Тому, точну кількість моркви і томатів я не вказую. Просто кожен орієнтується на смаки й уподобання своєї сім’ї. ?
Коли основні продукти приготовлені, кладемо на дно кожної банки:
- перець чорний (горошок) – 6-7 шт .;
- перець духмяний – 3-4 шт .;
- лавровий лист – 2-3 шт .;
- гвоздика – 2-3 шт .;
- зонтик кропу;
- зелень петрушки;
- часник – 3-4 зубчики.
Далі, викладаємо в банки терту моркву (приблизно половину банки), добре утрамбовуємо і на моркву починаємо викладати помідори: беремо половинку помідора, макаємо різаною стороною в мелений чорний перець і вниз тією ж стороною кладемо на моркву – так до повної банки.
Для приготування маринаду буде потрібно:
- 1,5 л води;
- 180 гр оцту;
- 150 гр цукру;
- 2 столових ложки солі.
У великій каструлі для маринаду потрібно закип’ятити воду, додати цукор і сіль, щоб розчинилися, дати прокипіти їм 2-3 хвилини, додати оцет і відразу виключити. Горячім маринадом залити помідори з морквою і поставити заготовку в каструлю з гарячою водою. Закаточні кришки ретельно протерти спиртом, горілкою або самогоном для “страховки” і накрити банки. Довести воду в каструлі з банками до кипіння і стерилізувати 15 хвилин, закатати.
Дати охолонути і відправити на збереження. Такий ось гарний у мене вийшов салат з корейською морквою і помідорами.
Помідори по-корейськи, приготовлені за цим рецептом, відмінно зберігаються і в льохах, і в коморах малогабаритних квартир.
Заготовлений на зиму салат з корейською морквою і помідорами добре підійде як закуска до святкового столу, а також, святковою зробить звичайну смажену картопельку в будні! ?