Консервація помідорів – це одна з найпопулярніших зимових заготовок. Але багатьом вже набридли усім звичні стандартні помідори з перцем. Тому пропонуємо вам оригінальний рецепт помідорів.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Запашний перець, Корінь хрону, Кріп насіння, Лавровий лист, Оцет, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Тархун, Цукор, Часник
Для маринування пропонуємо взяти тархун, часник, кріп і хрін. Такі помідори чудово смакують з м’ясними стравами, особливо ковбасками. Але їх можна їсти з будь-чим. Навіть подавати до столу в якості самостійної закуски.
Для приготування заготовки необхідно взяти:
- помідори червоно-бурі – 1,5 – 2 кілограма;
- перець гіркий (пекучий) – 1 стручок;
- перець болгарський – 1 штука;
- хрін – 1 корінь;
- лавровий лист – 2 штуки;
- тархун (естрагон) – 3 гілочки;
- перець духмяний – 5 горошин;
- насіння кропу або суцвіття – 1 чайна ложка;
- часник – 4 зубчика.
Також окремо необхідно приготувати маринад. Для нього на 1,5 літра води треба взяти:
- цукор-пісок – 50 грамів;
- сіль – 25 грамів;
- оцет 9% – 80 грамів або лимонна кислота – 1 чайна ложка.
Як приготувати мариновані помідори з тархуном
Треба вибрати стиглі томати, які мають однаковий розмір, без ушкоджень.
Помідори необхідно добре промити під проточною водою та дати їм висохнути.
Доки помідори сохнуть – можна зайнятися підготовкою інших інгредієнтів.
Часник і хрін треба почистити від шкірки, з гострого перцю витягти насіння та промити. Гілочки тархуну теж необхідно промити. Солодкий перець також позбавте насіння, помийте і поріжте на шматки. Далі лишіть всі прянощі на тарілці, а, ще краще, на рушнику, аби вони добре просохли.
Тим часом підготуйте банки та складіть в них помідори з прянощами.
Далі треба скип’ятити питну воду, залити її в банки, накрити кришками, які ви теж заздалегідь прокип’ятили. І дати охолонути.
Після цього вам необхідно злити воду в каструлю, покласти в неї цукор і сіль та кип’ятити ще 3 хвилини.
Тепер у банки треба влити оцет і зразу ж налити туди киплячий мармелад.
Після цього лишилося закатати кришки, поставити банки догори дном та лишити в такому положенню, доки вони повністю не вистигнуть.
Зберігати консервовані помідори з тархуном треба в коморі, льоху або кухонній шафі. Головне, щоб в приміщенні було досить прохолодно.
Така цікава смачна заготовка точно сподобається вашим рідним та друзям. Вони оцінять її оригінальний смак та аромат.