Помідори, мариновані з тархуном на зиму в банках

Консервація помідорів – це одна з найпопулярніших зимових заготовок. Але багатьом вже набридли усім звичні стандартні помідори з перцем. Тому пропонуємо вам оригінальний рецепт помідорів.

Для маринування пропонуємо взяти тархун, часник, кріп і хрін. Такі помідори чудово смакують з м’ясними стравами, особливо ковбасками. Але їх можна їсти з будь-чим. Навіть подавати до столу в якості самостійної закуски.

Для приготування заготовки необхідно взяти:

  • помідори червоно-бурі – 1,5 – 2 кілограма;
  • перець гіркий (пекучий) – 1 стручок;
  • перець болгарський – 1 штука;
  • хрін – 1 корінь;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • тархун (естрагон) – 3 гілочки;
  • перець духмяний – 5 горошин;
  • насіння кропу або суцвіття – 1 чайна ложка;
  • часник – 4 зубчика.

Також окремо необхідно приготувати маринад. Для нього на 1,5 літра води треба взяти:

  • цукор-пісок – 50 грамів;
  • сіль – 25 грамів;
  • оцет 9% – 80 грамів або лимонна кислота – 1 чайна ложка.

Як приготувати мариновані помідори з тархуном

Треба вибрати стиглі томати, які мають однаковий розмір, без ушкоджень.

Мариновані помідори з тархуном

Помідори необхідно добре промити під проточною водою та дати їм висохнути.

Доки помідори сохнуть – можна зайнятися підготовкою інших інгредієнтів.

Мариновані помідори з тархуном

Часник і хрін треба почистити від шкірки, з гострого перцю витягти насіння та промити. Гілочки тархуну теж необхідно промити. Солодкий перець також позбавте насіння, помийте і поріжте на шматки. Далі лишіть всі прянощі на тарілці, а, ще краще, на рушнику, аби вони добре просохли.

Тим часом підготуйте банки та складіть в них помідори з прянощами.Мариновані помідори з тархуном

Далі треба скип’ятити питну воду, залити її в банки, накрити кришками, які ви теж заздалегідь прокип’ятили. І дати охолонути.

Після цього вам необхідно злити воду в каструлю, покласти в неї цукор і сіль та кип’ятити ще 3 хвилини.

Мариновані помідори з тархуном

Тепер у банки треба влити оцет і зразу ж налити туди киплячий мармелад.

Після цього лишилося закатати кришки, поставити банки догори дном та лишити в такому положенню, доки вони повністю не вистигнуть.

Мариновані помідори з тархуном

Зберігати консервовані помідори з тархуном треба в коморі, льоху або кухонній шафі. Головне, щоб в приміщенні було досить прохолодно.

Така цікава смачна заготовка точно сподобається вашим рідним та друзям. Вони оцінять її оригінальний смак та аромат.