Помідори з часником у маринаді – це простий і смачний рецепт, який сподобається тим, хто любить запашні консервовані продукти.
Інгредієнти: Вода, Гірчиця, Запашний перець, Кріп, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Для приготування знадобиться:
- томати;
- кріп;
- цукор;
- часник;
- сіль;
- оцет столовий;
- гірчиця в насінні;
- перець горошком.
Як закрити помідори половинками на зиму
Треба взяти помідори, зрізати верх та розрізати на дві половинки. Потім очистити часник і помити кріп.
На кожну літрову банку необхідно взяти:
- гірчиця – 2 чайні ложки;
- кріп – 3 гілочки;
- перець – 2 горошинки;
- 3 часникові часточки.
Помідори викладаються в банки так, щоб вони лежали зрізами вниз. Потім додають всі спеції, кріп та часник.
Далі треба приготувати маринад.
Для цього необхідно взяти:
- вода – 1 літр;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор-пісок – 3 столові ложки;
- оцет – 3 столові ложки
Сіль і цукор треба покласти в воду та закип’ятити. Коли вода прокипить 3 хвилини – додайте оцет. Такої кількості маринаду вистачає на 2 літрові банки.
Помідори залити маринадом, прикрити кришками та постерилізувати.
Стерилізація займає 15 хвилин. Потім банки треба закатати кришками та лишити вистигати, поставивши на кришки. Закривати рушниками не треба, адже заготовки стерилізовані.
Коли банки вистигнуть, треба переставити їх на зберігання в шафу або підвал. Такі консервовані помідори точно сподобаються вам та вашим рідним.