Помідори мариновані – домашні заготовки на зиму, покроковий відео рецепт

Це дуже простий рецепт маринованих помідорів. Заготовлені за цим рецептом на зиму помідори подобаються практично всім. Тому, назвемо його: “помідори мариновані – універсальний і простий рецепт”. І так, приготування маринованих помідорів.

На одну 3-х літрову банку нам знадобиться:

  • лист хрону – 1 шт .;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • чорний перець горошком – 5 шт .;
  • гвоздика – 1шт .;
  • кріп – 1 гілочка;
  • лист вишні – 1 шт .;
  • лист смородини – 1 шт .;
  • часник – 1 зубок;
  • цибуля – ½ середньої цибулини;

Миємо та стерилізуємо трьох літрові банки.

Миємо помідори і листя хрону, вишні, смородини і кріп.

Чистимо і миємо часник і цибулю.

У банку укладаємо спочатку всі приготовані спеції, часник і половинку цибулини. Часник і цибулю обов’язково розрізаємо на 3-4 частини.

Тепер прийшла черга помідорів. Укладаємо їх щільніше, що б помістилося в банку побільше.

До цього часу у нас повинна закипіти вода, якою ми і заливаємо наповнені помідорами банки до самого верху.

Накриваємо простерилізованими кришками і даємо постояти 20-25 хвилин.

Зливаємо охолонувшу воду назад в каструлю.

Приготування маринаду для помідорів.

На одну трьох літрову банку нам знадобиться:

  • 2 столові ложки солі (без гірки);
  • 4 столові ложки цукру (з гіркою);
  • 1 столова ложка 9% оцту.

Причому сіль і цукор кладемо прямо в банки з помідорами. Заливаємо повторно закипілою водою і додаємо, знову прямо в банку, 1 столову ложку оцту.

Накриваємо простерилізованими кришками і закручуємо.

Перевертаємо і ставимо банку на кришку, укутуємо і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Ось такий простий рецепт і помідори мариновані – готові, а ваші домашні заготовки стають все смачнішими і смачнішими.

Більш докладно про те як зробити мариновані помідори можете подивитися у відео рецепті від videozepter. Успіхів!