Це дуже простий рецепт маринованих помідорів. Заготовлені за цим рецептом на зиму помідори подобаються практично всім. Тому, назвемо його: “помідори мариновані – універсальний і простий рецепт”. І так, приготування маринованих помідорів.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Лавровий лист, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Оцет, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
На одну 3-х літрову банку нам знадобиться:
- лист хрону – 1 шт .;
- лавровий лист – 1 шт .;
- чорний перець горошком – 5 шт .;
- гвоздика – 1шт .;
- кріп – 1 гілочка;
- лист вишні – 1 шт .;
- лист смородини – 1 шт .;
- часник – 1 зубок;
- цибуля – ½ середньої цибулини;
Миємо та стерилізуємо трьох літрові банки.
Миємо помідори і листя хрону, вишні, смородини і кріп.
Чистимо і миємо часник і цибулю.
У банку укладаємо спочатку всі приготовані спеції, часник і половинку цибулини. Часник і цибулю обов’язково розрізаємо на 3-4 частини.
Тепер прийшла черга помідорів. Укладаємо їх щільніше, що б помістилося в банку побільше.
До цього часу у нас повинна закипіти вода, якою ми і заливаємо наповнені помідорами банки до самого верху.
Накриваємо простерилізованими кришками і даємо постояти 20-25 хвилин.
Зливаємо охолонувшу воду назад в каструлю.
Приготування маринаду для помідорів.
На одну трьох літрову банку нам знадобиться:
- 2 столові ложки солі (без гірки);
- 4 столові ложки цукру (з гіркою);
- 1 столова ложка 9% оцту.
Причому сіль і цукор кладемо прямо в банки з помідорами. Заливаємо повторно закипілою водою і додаємо, знову прямо в банку, 1 столову ложку оцту.
Накриваємо простерилізованими кришками і закручуємо.
Перевертаємо і ставимо банку на кришку, укутуємо і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Ось такий простий рецепт і помідори мариновані – готові, а ваші домашні заготовки стають все смачнішими і смачнішими.
Більш докладно про те як зробити мариновані помідори можете подивитися у відео рецепті від videozepter. Успіхів!