Полуничний сік з «Вікторії» на зиму - зберігаємо смак і аромат свіжої полуниці

Полуничний сік з «Вікторії» на зиму – зберігаємо смак і аромат свіжої полуниці

Мало в світі знайдеться людей, які не люблять полуницю. Але, термін зберігання у неї катастрофічно малий, і якщо урожай великий, то екстрено доводиться вирішувати, як заготовити полуницю на зиму. Сорт полуниці «Вікторія» – це ранній сорт. А найраніша полуниця – найсмачніша і ароматна, але, на жаль, після термічної обробки більша частина смаку і аромату випаровується. Єдиний шанс зберегти саме свіжий смак і аромат «Вікторії» на зиму – це приготувати з неї сік.

Полуничний сік з «Вікторії» можна готувати з м’якоттю або без. Сік з м’якоттю більш корисний і смачний, але краще виглядає в келиху сік без м’якоті.

Для приготування соку потрібні добре визріли ягоди. Складіть ягоди в глибоку миску, залийте холодною водою, трохи перемішайте і відразу ж друшляком виловіть їх. Якщо надовго залишити «Вікторію» в воді, то ягоди розкиснуть, наберуться води і сік вийде занадто водянистим.

Очистіть ягоди від хвостиків і перепустити через соковижималку.

Якщо ви хочете сік з м’якоттю, то на цьому підготовка закінчена. Для приготування фільтрованого соку, його потрібно процідити крізь складену в декілька шарів марлю. Сильно не пережимайте, інакше м’якоть пролізе крізь марлю, і доведеться фільтрувати сік знову.

Не засмучуйтеся, якщо після фільтрації залишиться багато мезги, адже це відмінна основа для приготування полуничної пастили , яку теж можна заготовлювати на зиму.

Тепер, найвідповідальніший момент. Полуничний сік не можна кип’ятити, його треба прогріти протягом 5 хвилин, при температурі +75 градусів. Якщо кухонного термометра у вас немає, то просто будьте уважні. Помішуйте сік і якщо він почне закипати, то зробіть вогонь тихіше, або зніміть каструлю з плити.

Сорт Вікторія і так досить солодкий, так що можна обійтися і без додавання цукру.

Розлийте сік в стерильні банки і закатайте їх кришками. Зберігати полуничний сік з Вікторії слід в прохолодному темному місці, протягом 8-10 місяців.

Також, дуже насичений смак має сироп з полуниці , але, на жаль, аромату свіжої ягоди в ньому немає.

Як приготувати сік з полуниці, дивіться на відео: