Полуничний сік на зиму - літній напій для зими: рецепт приготування в домашніх умовах

Полуничний сік на зиму – літній напій для зими: рецепт приготування в домашніх умовах

Обов’язково спробуйте приготувати сік з полуниці на зиму. Відкривши баночку, ви серед зимової стужи відчуєте теплий та ароматний подих літа, чого не буває при дегустації варення.

Як приготувати полуничний сік на зиму

Перше, що треба зробити починаючи робити заготовку, це перебрати та вимити ягоди, видалити хвостики. Промиті ягоди краще перекласти в друшляку, щоб полуниця не набрала води, поки ви її чистите.

При використанні соковарки, як правило, полуничний сік виходить практично неїстівним. Він переварюється і, майже, повністю втрачає природній смак і аромат ягід. Тому, краще скористатись ручним способом приготування полуничного соку.

Подрібніть ягоди блендером або м’ясорубкою. В даному випадку спосіб подрібнення не важливий, тому що, в будь-якому випадку у вас вийде маса схоже на полуничне пюре. Звичайно, можна так і залишити, і заготовити просто пюре. Але, як на мене, краще зробити відразу два види ласощів, замість одного.

Якщо і ви так вважаєте, то процідить сік через дрібне сито, або тканину. Сік злийте в каструлю, а з решти мезги зробіть полуничну пастилу, або мармелад.

Частину полуничного соку можна заморозити, а решту законсервувати у банках чи склянках на зиму.

Полуничний сік на зиму - літній напій для зими: рецепт приготування в домашніх умовах

Додайте до свіжоотриманого соку з полуниці цукор, з розрахунку 100 гр цукру на 1 літр соку. Щоб сік не прокис, його потрібно пастеризувати.

Нагрівайте сік на дуже тихому вогні майже до кипіння, але не давайте йому закипіти. В принципі, у кипінні не є нічого страшного, але при кипінні зникає аромат полуниці.

Полуничний сік на зиму - літній напій для зими: рецепт приготування в домашніх умовах

Пастеризуйте сік не менше 10 хвилин, після чого, залийте його в підготовлені чисті пляшки/банки, закупорьте кришками і проведіть повторну пастеризацію вже у закритій тарі.

Встановіть закриті банки з гарячим соком в каструлю з широким дном. Встановлюючи до каструлі банки, підкладіть під них ганчірочки, щоб вони не бовталися. Залийте в каструлю гарячу воду, по самі кришки і від моменту закипання води слідкуйте за часом. Пол-літровим банкам вистачить 15 хвилин пастеризації, а для літрових потрібно 20-25 хвилин.

Витягніть банки з каструлі, складіть їх в ящик, і накрийте теплою ковдрою. Не знімайте ковдру поки вони повністю не охолонуть.

Зберігайте заготовлений на зиму полуничний сік в прохолодному місці, і час від часу перевіряйте свої заготовки. Якщо ви помітили, що у вашого соку з’явились ознаки бродіння, то переварите його, і зробіть з нього сироп з полуниці. Він вже точно вистоїть і рік, і два.

Полуничний сік на зиму - літній напій для зими: рецепт приготування в домашніх умовах

Дивіться на відео, як дуже просто і швидко приготувати полуничний сік в домашніх умовах: