Пропоную на розгляд господинь досить простий рецепт, за яким я готую смачне швидке варення з полуниці з цілими ягодами. Як можна здогадатися з назви, полуничне варення п’ятихвилинка перед розфасовкою в банки вариться всього п’ять хвилин. Таким чином, і ягоди не встигають розваритися, і основна частина вітамінів зберігається в заготовці.
Складові заготовки:
- стигла полуниця – 2 кг;
- цукор – 1 кг 400 гр.
Як приготувати полуничне варення за п’ять хвилин
Перед початком варіння готуємо полуницю: перебираємо ягоди, промиваємо їх під проточною водою і видаляємо листочки та хвостики.
Потім, полуницю укладаємо в глибоку миску, пересипаємо цукром і перемішуємо. Ягоди намагайтеся перемішувати акуратно, щоб вони, по можливості, залишалися цілими.
У такому вигляді заготовку для варення залишаємо при кімнатній температурі на дві години. Коли полуниця виділить сік, необхідний для подальшого варіння, ставимо миску на вогонь.
Доводимо цукровий сік з ягодами до активного кипіння і знімаємо шумівкою пінку. Варити варення ми будемо на середньому вогні рівно п’ять хвилин, періодично помішуючи його, щоб ягоди прогрівалися однаково.
Стерильні баночки і кришки на той час у вас повинні бути підготовлені. Швидко зварене полуничне варення потрібно гарячим розливати в підготовлену тару і закупорювати кришками. Після охолодження баночки прибираємо для зберігання до комори.
Варення-п’ятихвилинка з полуниці виходить середньо густе, має аромат свіжих ягід, смак полуниці і максимально збережені корисні речовини. Подаємо полуничне варення до чаю або готуємо на його основі желе, киселі і різні начинки.
Свій варант як смачно зварити швидке полуничне варення показує автор відео-рецепту на своєму Ютуб-каналі “Оксана Валеріївна”.
Такий варіант приготування, автор відео-рецепта на каналі “Elena Matveeva”, теж називає клубнічне варення-п’ятихвилинка.
Свій простий спосіб як варити варення п’ятихвилинку з полуниці з цілими ягодами в своєму відео демонструє канал “Маестро Мажор”.