Існує безліч способів, як приготувати на зиму варення з полуниць. Я хочу поділитися з господинями чудовим домашнім рецептом, як заготовити смачне і вітамінне сире варення з полуниці. Таке полуничне варення без варіння ягід, зазвичай, зберігають в холодильнику. Але у моєму рецепті є невеличка хитрість, завдяки якій заготовку, що не пройшло термічну обробку, можна закупорити кришками і зберігати в коморі.
Складові заготовки:
- ягода полуниці -1 кг;
- цукровий пісок – 1,5 кг.
Як приготувати полуничне варення без варіння
Ягоду полуниці для цієї заготовки потрібно вибрати ціленьку, красиву і неушкоджену. Для сирого чи то холодного варення якість вихідної сировини грає велику роль. І так, полуницю миємо на друшляку, даємо добре стекти воді і видаляємо у ягід плодоніжки.
Далі, в глибокій мисці будемо подрібнювати полуницю разом з цукром за допомогою потужного погружного блендера.
Причому, цукор в миску з полуницею відразу повністю не всипайте, краще додавайте його в три-чотири прийоми, по мірі подрібнення полуниці. Так, цукор більш рівномірно перемішається з полуничним пюре. Отриману масу перемішуємо до повного розчинення кришталиків цукру.
Таку заготовку зі свіжої полуниці можна розфасувати в невеликі пластикові контейнери і заморозити.
Але я хочу розповісти, як холодне варення – приготоване без варіння – підготувати для зберігання у звичайній коморі.
Для цього нам будуть потрібні стерильні півлітрові баночки і прокип’ячені закаточні кришки. Наливаємо варення в банку трохи не доверху. При розфасовці намагаємося ополоником зачерпувати полуничне пюре не просто зверху, а прямо з дна каструлі. Зверху на варення наливаємо чайну ложку медичного спирту і підпалюємо його сірником.
Коли почуємо легке шипіння, нам потрібно, не гасячи полум’я, різко накривати кришкою банку і міцно закрутити її. Таким чином, спирт вбиває хвороботворні бактерії в банці і сире варення, закатане кришкою, не зіпсується.
Цікавий і швидкий спосіб стерилізації, правда? Взимку відкорковуємо натуральне полуничне варення без варки, а воно таке ж ароматне і смачне, як тільки що після приготування.
Як на практиці зробити таке холодне варення з полуниці можна подивитися у відео-рецепті каналу “Маестро Мажор”.
Буду рада, якщо скористаєтеся моїм простим, але смачним, швидким та корисним рецептом.