Полунична пастила – це дуже солодко і смачно. Пропонуємо вам прості рецепти приготування цієї страви.
Інгредієнти: Желатин, Лимон, Масло, Полуниця, Цукор, Цукрова пудра
Технологія приготування пастили
Пастила завжди робиться з ягідного чи фруктового пюре. Тому продукт (в нашому випадку – це полуниця) необхідно подрібнити в блендері або перекрутити через м’ясорубку. Також в неї можна додати цукровий пісок, цедру лимона, листя м’яти або ванілін.
Сушити пастилу найкраще в духовці. Для цього використовуйте деко, застелене пергаментом, змащеним тонким шаром олії без запаху. В духовці обов’язково треба лишити дверцята причиненими. Таким способом пастилу сушать 6-9 годин при температурі 80-100 градусів за Цельсієм.
Також можна скористатися сушаркою для фруктів. В ній є спеціальні лотки для пастили, а якщо нема – можна зробити форми з пергаменту і поставити на решітки. Такий спосіб сушки відбувається при температурі 70 градусів за Цельсієм, 8-10 годин.
Рецепти приготування полуничної пастили
Натуральна полунична пастила без цукру
Складові:
- полуниця – 2 кілограма;
- масло рослинне – 1 столова ложка;
Цукор в полуничну пастилу можна не класти, бо ягоди і так солодкі.
Необхідно відібрати гарні цілі ягоди, помити та просушити на паперових рушниках 30 хвилин, попередньо витягнувши хвостики.
Потім з ягід треба зробити пюре, скласти для сушіння, а в кінці – порізати солодощі і згорнути трубочками.
Полунична пастила з цукром без варіння
Якщо ви дуже любите солодке – додайте в пюре 200 – 250 грамів цукру. Щоб страва вийшла ще смачніша – покладіть пару гілочок м’яти або ванілін.
А в цьому відео ви побачите дуже смачний рецепт пастили з полуниці з соком агави або медом:
Дієтична пастила з цукрозамінників
А якщо вам не можна їсти цукор – скористайтеся цукрозамінником. Рецепт і спосіб приготування від цього не зміниться.
Пастила з полуниці з попереднім кип’ятінням
Для приготування необхідно взяти:
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – 1 склянка;
- сік лимона – 4 столових ложки;
- вода – 200 мілілітрів;
- масло рослинне – для змазування.
Помийте і переберіть полуницю, додайте в неї цукор, воду і сік лимона. Далі зробіть з ягід пюре.
Після цього проваріть масу протягом 30-ти хвилин, не забувайте мішати пюре дерев’яною лопаткою, аби воно не приставало до стін і дна.
Далі висушіть пастилу одним з способів, наведених вище. До речі, готовність страви можна визначити по тому, що пастила перестає прилипати до рук.
Полунична пастила з желатином і яєчним білком в холодильнику
Інгредієнти для солодощів:
- полуниця – 100 грамів;
- цукор – 1 склянка;
- білок курячий – 3 штуки + 1 столова ложка цукру;
- вода – 100 мілілітрів;
- мед – 50 грамів;
- сік лимона – 2 столові ложки;
- желатин – 1 пакетик (11 грам);
- цукрова пудра.
Желатин треба замочити по інструкції на упаковці, з ягід зробити пюре, а яєчні білки збити.
Далі візьміть окрему миску та з’єднайте в ній воду, цукор і мед. Цей сироп треба кип’ятити 5 хвилин, потім додати в нього яєчні білки тонкою цівкою.
Далі змішайте полуницю, лимонний сік, желатин і додайте до сиропу.
Особливість цього рецепту в тому, що пастилу не сушать, а ставлять в холодильник на 12 годин. Для цього пюре треба викласти в форму і відправити в основне відділення холодильника.
Коли пастила застигне – витягніть її з форми, наріжте шматочками і обваляйте в цукровій пудрі.
А в цьому відео ви можете побачити рецепт приготування пастили з полуниці і кабачка: