Полунична пастила: 5 рецептів приготування в домашніх умовах – як зробити домашню пастилу з полуниці

Полунична пастила – це дуже солодко і смачно. Пропонуємо вам прості рецепти приготування цієї страви.

Зміст

Технологія приготування пастили

Пастила завжди робиться з ягідного чи фруктового пюре. Тому продукт (в нашому випадку – це полуниця) необхідно подрібнити в блендері або перекрутити через м’ясорубку. Також в неї можна додати цукровий пісок, цедру лимона, листя м’яти або ванілін.

Сушити пастилу найкраще в духовці. Для цього використовуйте деко, застелене пергаментом, змащеним тонким шаром олії без запаху. В духовці обов’язково треба лишити дверцята причиненими. Таким способом пастилу сушать 6-9 годин при температурі 80-100 градусів за Цельсієм.

Також можна скористатися сушаркою для фруктів. В ній є спеціальні лотки для пастили, а якщо нема – можна зробити форми з пергаменту і поставити на решітки. Такий спосіб сушки відбувається при температурі 70 градусів за Цельсієм, 8-10 годин.

Пастила з полуниці

Рецепти приготування полуничної пастили

Натуральна полунична пастила без цукру

Складові:

  • полуниця – 2 кілограма;
  • масло рослинне – 1 столова ложка;

Цукор в полуничну пастилу можна не класти, бо ягоди і так солодкі.

Необхідно відібрати гарні цілі ягоди, помити та просушити на паперових рушниках 30 хвилин, попередньо витягнувши хвостики.

Потім з ягід треба зробити пюре, скласти для сушіння, а в кінці – порізати солодощі і згорнути трубочками.

Пастила з полуниці

Полунична пастила з цукром без варіння

Якщо ви дуже любите солодке – додайте в пюре 200 – 250 грамів цукру. Щоб страва вийшла ще смачніша – покладіть пару гілочок м’яти або ванілін.

А в цьому відео ви побачите дуже смачний рецепт пастили з полуниці з соком агави або медом:

Дієтична пастила з цукрозамінників

А якщо вам не можна їсти цукор – скористайтеся цукрозамінником. Рецепт і спосіб приготування від цього не зміниться.

Пастила з полуниці

Пастила з полуниці з попереднім кип’ятінням

Для приготування необхідно взяти:

  • полуниця – 1 кілограм;
  • цукор – 1 склянка;
  • сік лимона – 4 столових ложки;
  • вода – 200 мілілітрів;
  • масло рослинне – для змазування.

Помийте і переберіть полуницю, додайте в неї цукор, воду і сік лимона. Далі зробіть з ягід пюре.

Пастила з полуниці

Після цього проваріть масу протягом 30-ти хвилин, не забувайте мішати пюре дерев’яною лопаткою, аби воно не приставало до стін і дна.

Далі висушіть пастилу одним з способів, наведених вище. До речі, готовність страви можна визначити по тому, що пастила перестає прилипати до рук.

Пастила з полуниці

Полунична пастила з желатином і яєчним білком в холодильнику

Інгредієнти для солодощів:

  • полуниця – 100 грамів;
  • цукор – 1 склянка;
  • білок курячий – 3 штуки + 1 столова ложка цукру;
  • вода – 100 мілілітрів;
  • мед – 50 грамів;
  • сік лимона – 2 столові ложки;
  • желатин – 1 пакетик (11 грам);
  • цукрова пудра.

Желатин треба замочити по інструкції на упаковці, з ягід зробити пюре, а яєчні білки збити.

Далі візьміть окрему миску та з’єднайте в ній воду, цукор і мед. Цей сироп треба кип’ятити 5 хвилин, потім додати в нього яєчні білки тонкою цівкою.

Далі змішайте полуницю, лимонний сік, желатин і додайте до сиропу.

Особливість цього рецепту в тому, що пастилу не сушать, а ставлять в холодильник на 12 годин. Для цього пюре треба викласти в форму і відправити в основне відділення холодильника.

Коли пастила застигне – витягніть її з форми, наріжте шматочками і обваляйте в цукровій пудрі.

Пастила з полуниці

А в цьому відео ви можете побачити рецепт приготування пастили з полуниці і кабачка: