Філейна копчена ковбаса в домашніх умовах робиться за найрізноманітнішими рецептами. Нашу заготовку готуємо з цільного свинячого філе, яке не рубається і не поміщається в кишку, яку найчастіше використовують в якості шкурки.
Інгредієнти: Лавровий лист, Свинина, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком, Ягоди ялівцю
Як роблять домашню копчену ковбасу – полендвіцу.
Приготування ковбаси починаємо з вибору і підготовки сировини. Купіть філейну частину свинини вагою в один кілограм. Виберіть найдовший і однаковий по товщині шматок. Буде дуже добре, якщо м’ясо буде мати тонкий шар жиру.
Зробіть ароматну присипку з 15-ти грам солі, 5-ти грам цукру, 3-х грам меленого чорного перцю, 3-х потовчених в пудру листочків лавра і 2-х розмелених ягід ялівцю.
Цією сумішшю густо натріть заготовки з м’яса, покладіть їх у контейнер і дайте постояти 24 години в холодильнику.
Через добу заготовки з м’яса обсушіть серветками, щільно загорніть в аркуші целофану або пергаментного паперу і зверху обв’яжіть шпагатом.
Далі ковбасу помістіть в коптильню і тримайте її над холодним димом до повної готовності продукту.
Полендвіца, якщо строго дотримуватися технології її приготування, може зберігатися навіть у холодній коморі або підвалі довго. Якщо ж таких немає, то тримайте смачну філейну ковбасу в холодильнику.
Відео: солонина з полендвіци “Домашня” сиров’ялена. Рецепт.