Пікантна морква з петрушкою – досить незвичайна заготовка. Адже в ній крім цих двох корисних коренеплодів використовують ще часник і яблучний сік. А таке поєднання для нас не сильно звичне. Але її варто зробити не тільки любителям поєднувати незвичні продукти і смаки. У рецепті немає оцту, солі і цукру, а це робить заготовку з моркви, де консервантом виступає яблучний сік, ще більш корисною для здоров’я.
Інгредієнти: Корінь петрушки, Морква, Рослинна олія, Часник, Чорний перець горошком, Яблучний сік
Приготування починаємо так. Необхідно взяти морквину і корінь петрушки. Їх кількість береться на розсуд того, хто готує. Я беру їх рівно порівну.
Коренеплоди очистити від верхнього щільного шару і нарізати на шматочки одного розміру або натерти на крупній тертці.
Підготовлені інгредієнти помістити в киплячу воду і швидко вийняти буквально через 30-40 секунд.
Бланшовані гарячі кружечки розкласти по банках об’ємом в ½ літра і швидко залити киплячим маринадом.
Маринад для моркви будемо варити з яблучного соку – 500 мл, води – стільки ж, олії рафінованої рослинної – 100 мл, подрібненого часнику – 1 чайна ложка і 10 горошин чорного перцю.
Закатати банки гарячими і перевернути до охолодження догори дном.
Консервована морква з петрушкою взимку може подаватися як пікантна закуска, а можна додавати в супи, рагу або всілякі зимові салати. Смачний маринад, теж, не пропаде. Його можна просто випити або використовувати для заправки цих же салатів.