Перець в томаті на зиму – простий рецепт приготування перців в томатному соусі.

Консервований перчик – це чудова закуска. Але ще краще він смакує в томаті. Тому пропонуємо дуже простий рецепт приготування такої заготовки.

Для приготування треба взяти перець та томатний сік. Сік краще робити самостійно, але можна купити в магазині.

Також треба приготувати маринад. На 1 літр соку треба взяти:

  • кухонна сіль – 1 столова ложка;
  • натуральний яблучний оцет – 2 столові ложки.

Якщо немає оцту – можна використати лимонну кислоту  – 0,5 чайної ложки.

Приготування перців в томатному соусі

Перець і помідор

Перець треба помити, позбавити хвостика та насіння. Можна порізати його на половинки або четвертинки, чи лишити цілим.

Далі бланшуйте овочі в окропі протягом 5-ти хвилин.

Після цього перець треба покласти в крижану воду (додайте в неї лід) на 2 хвилини.

Візьміть літрові банки та укладіть в них перець вертикально. Далі візьміть маринад та залийте ним банки.

Після цього банки треба стерилізувати (потримайте їх на невеликому вогні 10 хвилин після закипання). Потім дайте вистигнути. Консервація готова.

Таку страву можна подавати, як самостійну. а також додавати перець в іншу їжу, а сік просто пити.