Ранетки – це дуже дрібні яблучка, трохи крупніше вишні. Багато їх називають «Райськими яблучками» за їх дуже яскравий незвичайний кисло-солодкий смак і характерну терпкість. З них варять приголомшливе варення і природно, це не могли обійти стороною любителі пастили.
Інгредієнти: Яблука
Чистити ранетки дуже складно, якраз через їх дрібний розмір. Тому, можна пропустити цей крок, спочатку зваривши з ранеток варення.
Промийте яблучка, і приготуйте сироп:
На 1 кг ранеток візьміть 200 грам цукру і 100 грам води. Варіть ранетки протягом години на дуже слабкому вогні.
Накрийте каструлю з «варенням» кришкою і почекайте, поки воно охолоне.
Перетріть яблука через сито, щоб позбутися від жорстких кісточок і серединок ранеток. Якщо пюре вийшло дуже рідким, можна ще трохи його проварити.
Застеліть деко папером для випічки, змастіть його рослинною олією і викладіть на нього яблучне пюре шаром не товще 0,5 см.
Виставте температуру в духовці на значення +90 градусів, трохи відкрийте дверцята і сушіть пастилу протягом 1,5-2 годин.
Не пересушіть пастилу, інакше вона стане занадто жорсткою і крихкою.
Витягніть деко з духовки і акуратно відокремте пастилу від паперу, після чого скрутіть її в трубочку і наріжте на «конфектки». Якщо пастила вийшла занадто тонка – не біда. На смак це ті ж фруктові цукерки, але у вигляді чіпсів.
Зберігати пастилу слід в скляній, щільно закритій тарі в холодильнику, щоб вона не пересихала і не зіпсувалася.
Як приготувати пастилу в духовці, дивіться на відео: